Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, aslına uygun onarımı devam eden BÜYÜKİNCE Konağının eski kimliği ile bir kültür ve sosyal yaşam merkezi olacağını bildirdi.
Kiçikapı Mahallesinde yer alan BÜYÜKİNCE Konağı aslına uygun olarak onarıldığını ve kültür yolu projesi kapsamında turizme kazandırılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, özgün yapısı ve mimarisi ile Kayseri Evlerine iyi bir örnek teşkil eden BÜYÜKİNCE Konağının Anadolu mirası olarak gelecek nesillere kazandırılacağını belirtti.
Melikgazi Belediyesince bakım ve onarımı yapılan tarihi eserlerin dünya tarihi ve mirası açısından önemli bir yere sahip olduğunu ve koruma altına alındığını vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
“Melikgazi İlçesi aynı zamanda Anadolu’nun tarihi kimliği sayılır. Kayseri ilinde mevcut tarihi eserlerin önemli büyük eserleri ilçe sınırlarımız içerisindedir. BÜYÜKİNCE Konağı için gerekli projelendirme çalışması aslına uygun tamirat devam ediyor. BÜYÜKİNCE konağı klasik Kayseri evlerine en iyi örnek teşkil etmektedir. Bu açıdan evin mimarisi, oda sayısı ve planlaması Kayseri’nin sosyal ve kültür yaşamı hakkında da bilgi vermektedir”