Eğlence, rekreasyon ve spor alanlarına yönelik farkındalık yaratmak ve sektörün daha nitelikli hizmetler sunmasına katkı sağlamak amacıyla Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen ’Shining Star Awards’ ödülleri sahiplerini buldu. Kayseri’ye; Yılın Sporcu Şehri ve Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile En Başarılı Müze ödülleri verildi.
‘Shining Star Awards ödül töreni İstanbul Akvaryum Kompleksi’nde yapıldı. Eğlencenin Yıldızları’, ’Sektörün Yıldızları’, ’Fuarın Yıldızları’ ve ’2016 Tema Yıldızları’ olmak üzere 4 kategoride gerçekleşen ödül töreninde25 proje ödüllendirildi.
Gecede Kayseri iki ödül kazandı. En Başarılı Müze ve Ören Yeri kategorisinde Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ödüle layık görüldü. Ödülü Büyükşehir Belediyesi adına Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman aldı. Kayseri’nin yalnız müzeleri ile değil gerek şehircilik gerekse de başta Erciyes olmak üzere birbirinden güzel mekanları ile görülmesi gereken bir şehir olduğunu ifade eden Elcüman, katılımcıları Kayseri’ye davet etti ve "Erciyes’i hala görmediyseniz çok şey kaybedersiniz^." dedi.
Parlayan Yıldızlar ödül töreninde ayrıca Kayseri’ye Yılın Sporcu Şehri unvanı ve ödülü verildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından başarılı sporcular yetişmesine yönelik ciddi bir altyapı hamlesi başlatılması ve özellikle kitle sporlarına ağırlık verilmesi Kayseri’nin sporcu şehri olmasını saylayan unsurlar arasında yer aldı. ‘Yılın Sporcu Şehri Kayseri’ ödülünü Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş aldı.