Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde uzlaşma sağlanan binaların yıkımına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Boylar Sokak’ta önceki hafta yapılan iki katlı binanın yıkımının ardından aynı sokakta 9 daireli bir binanın daha yıkımına katıldı. Hak sahipleriyle görüşen Başkan Çelik, baharla birlikte temel atarak en kısa sürede hak sahiplerine modern ve konforlu daireleri teslim edeceklerini söyledi.
Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ikinci binanın da yıkımı gerçekleştirildi. Boylar Sokak’ta bulunan iki katlı ve dokuz daireli binada yaşayan hak sahipleri Büyükşehir Belediyesi ile uzlaşma sağladıkları için mutlu olduklarını belirttiler ve gönül rahatlığı ile dairelerini teslim ettiklerini dile getirdiler. Kardeşler Dilek Apartmanı’nda oturan Karakayalı kardeşler "Allah belediyemizden ve devletimizden razı olsun" ifadelerini kullandılar.
HAK SAHİPLERİNİN YÜZDE 70’İ İLE UZLAŞILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yıkım çalışmalarına daha önce olduğu gibi yine bizzat katıldı. Hak sahipleriyle görüşen Başkan çelik, "Çok daha modern ve daha konforlu bir bina yapacağız. İnsan gibi evlerin de bir ömrü var. Bu mahallemizdeki binalar ekonomik ömürlerini doldurdu" dedi. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etabında bulunan 512 hak sahibinden 360’ı ile uzlaşma sağlandığını ifade eden Başkan çelik, vatandaşların gösterdiği anlayışla kısa sürede önemli bir mesafe kat edildiğini belirtti.
Daha önce olduğu gibi yıkım çalışmaları sırasında çevreye zarar verilmemesi için İtfaiye aracından yıkım sonuçlanıncaya kadar su sıkıldı ve yıkım anındaki tozun çevreye yayılması önlendi. Başkan Mustafa Çelik, yıkım anında da binanın ne denli çürük olduğunun görüldüğünü söyledi.
"BAHARLA BİRLİKTE TEMEL ATACAĞIZ"
Hak sahipleriyle birlikte bir açıklama yapan ve 147 yıllık belediye tarihinin en büyük projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkım işlerine devam edeceklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "1966 yılında yapılmış 9 dairelik 50 yıllık bir binanın yıkımını yaptık. 50 yıl öncesinin deprem yönetmeliği ile yapılmış çürük bir binaydı. Hak sahiplerini yeni evlerinde kazasız belasız oturtmak inşallah bize nasip olacak" dedi.
Baharla birlikte temel atıp en kısa sürede konutları teslim edeceklerini ifade eden Başkan Çelik, "Başından beri söylediğimiz gibi önemli olan hak sahiplerinin rızasıydı. İlk etapta uzlaşma sağlanan hak sahibi sayısında yüzde 70’lere ulaştık ve uzlaşma sağladığımız binaların yıkımına başladık" diye konuştu.
Yıkımı yapılan binanın hak sahipleri de Başkan Çelik’e teşekkür ederek, "Devletimize ve belediyemize güveniyoruz. Beş vakit namazımızda dua ediyoruz" ifadelerini kullandılar.