Kayseri Şeker tarafından yaptırılan yeni hizmet binası içerisindeki konferans salonuna ’15 Temmuz Şehitleri’ adı verildi.
15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu, Kayseri Pancar Kooperatifi ile Kayseri Şeker Fabrikası Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, Genel Müdür Yardımcıları, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Kayseri Şeker İştirak Müdürleri ve Çiftçi Meclisi üyelerinin de katılımıyla açılışı yapılarak hizmete sunuldu.
Kayseri Şeker 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunun 300 Kişilik kapasiteli olup seslendirme ve donanım bakımından son teknolojiye sahip her şeyi ile örnek bir konferans salonu olduğu belirtildi.
Salonunun açılışında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Ülkemizin son aylarda yaşamış olduğu en önemli olaylardan bir tanesi olan haince yapılmaya çalışılan darbe girişimine karşı devletimizin göstermiş olduğu refleks ve halkımızın direnci ile bu hain darbe girişimi bertaraf edilmişti. Bu uğurda devletini ve milletini koruma konusunda vatandaşlarımızın bir kısmı şehit oldu bir kısmı da yaralandı. Ülkemizde pek çok tesise de bu yüzden 15 Temmuz ismi verildi. Biz de Kayseri Şeker olarak o günün anısına demokrasinin yaşatılması ve 15 temmuzda ki hain darbe girişimine karşı Türk milletinin direncinin sembolü olarak yeni konferans salonumuza 15 temmuz şehitler ismini vermeyi uygun gördük. İnşallah ülkemiz bir daha böyle acılı ve sıkıntılı bir durum yaşamaz. Türk devletinin ve milletinin güçlü olmaya ihtiyacı var. Üzerimizde oynanan oyunlar belli. Uluslararası mihraklar tarafından oynanan oyunlar bazen darbe bazense ekonomik darbe şeklinde oluyor. Bugünlerde bunu daha net bir şekilde görüyoruz. Onun için 15 Temmuzda ki Türk milletinin direnç ruhu sürekli diri tutulması lazım. Bizde buna katkı sağlamak amacıyla salonun ismini 15 temmuz şehitleri konferans salonu olarak belirledik" ifadelerini kullandı.
Başkan Akay ayrıca, "6 aralık Salı gününün Kayseri Şeker açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Geçen seneden yapımına başlanan eski Pansu binasının idari binaya çevrilme çalışması tamamlanmak üzere. Bu çerçevede burada bir de konferans salonu yapıldı. Bu salonunda ilk açılışı için yönetim kurulu üyelerimiz ile çiftçi meclisimizi davet ettik. Onlarda teşrif ettiler kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.