Abdulah Gül Üniversitesi (AGÜ) Çocuk Üniversitesi projesi kapsamında kod yazılımı etkinliği başladı.
Bilişim, İnovasyon, Girişimcilik, Sağlık, Eğitim ve Spor Derneği (BİGSESDER) ve AGÜ ortaklığında başlatılan etkinlikte 100 civarında çocuk kod yazılımı öğrenecek.
Etkinliğin, Avrupa Kod Haftasının kapanış gününe denk getirildiğini söyleyen BİGSESDER Başkanı Çelebi Kalkan, amaçlarının, çocuklara ilkokuldan başlayarak erken yaşlarda bilgisayarı bir üretim aracı olarak kullanabileceklerini öğretmek olduğunu ifade etti. Çalışmanın 2 hafta süreceğini belirten Başkan Çelebi Kalkan, “TUİK verilerine göre çocuklarımızın bilgisayarla tanışma yaşı 9. Ama bilgisayarı verimli kullanma oranı, geçen yılki yapılan 21 ülkenin katıldığı bir testte ortaya çıkan sonuçlara göre yüzde 1. Biz de Kodek EO etkinliğine çocuklarımıza bilgisayarı daha bilinçli kullanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Artık Sanayi Devriminden Endüstri 4 Devrimine geçiyoruz. Bu, yeni nesil devrimde en önemli konulardan biri de ‘bilişim okur yazarlığı’nı kavratabilmek.” diye konuştu.
Etkinliğe katılım sağlamak isteyenler, agu.edu.tr ve AGÜ Çocuk Üniversitesi sosyal medya hesaplarından erişim sağlayabilecek.