Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu çerçevede Turgut Reis Camii’nde yapılan Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan ve aynı zamanda son derece modern çizgilere sahip kemerli şadırvanı yerinde inceledi.
Turgut Reis Mahallesine giderek, Turgut Reis Camii’nde yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, cami çevrelerinde daha fazla yeşile ağırlık verilmesi ve farklı türde çiçeklerin artırılması yönünde çalışmalar yapılacağını vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların daha yaşanabilir bir Kocasinan ve daha güzel bir çevre için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin yanı sıra ilçede okul, cami, hastane, sağlık ocağı gibi ihtiyaçları karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. ‘Temizlik imandandır’ anlayışıyla Kayseri’de bir ilk olan Cami Temizleme Ekibimiz, bölgemizdeki bütün camileri her ay en az bir kere olmak üzere temizliyor. Aynı şekilde okullarda da gerekli hassasiyeti göstererek yine bir ilke imza attık ve bilindiği gibi ‘Okul Temizlik Hijyen Ekibi’ görevlendirdik. İlçemizde sağlıklı ve huzurlu yaşamın devamını sağlamak adına desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, ilçe genelinde fiziki mekanların güzel olmasına önem verdiklerini vurgulayarak, “Selçuklu zamanında ecdadımız mimari eserleri gönüllerinden gelerek, İslami motifler vererek ibadethaneler yapmıştır. Kocasinan belediyesi olarak bizler de burada ibadetini yapan mahalle sakinlerinin daha rahat bir şekilde camiden yararlanması noktasında ecdadımızı örnek alarak kemerli modern şadırvan yaptırdık. Selçuklu Mimarisine uygun şekilde yapılan modern kemerli şadırvanımız 100 metrekare alanda modern bazalt ve daha dayanıklı hem de görsel olarak ahşap görüntüsü oluşturan yapı malzemesi traverten kaplama yöntemiyle dekoratif bir görünüm kazandırdık. Modern şadırvanda erkek ve kadın lavaboların yanı sıra engelliler için farklı bir bölüm yer alıyor. Ayrıca 16 tane abdest alma yeri bulunuyor. Bunun yanında son teknolojiyle donatılmış yüz litre kapasiteli sıcak su mevcuttur. Şimdiden hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, “Kayseri’ye hizmet etmek bizim için onurdur. Yaptığımız hizmetlerle Kocasinan’ın değerine değer katıyoruz.” diye noktaladı.