Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak her yıl 160 bin adet çiçeği ilçe sınırları içerisinde yer alan park ve bahçelere dikimini sağlayarak Melikgazi’yi çiçek bahçesine dönüştürdüklerini söyledi.
İlkbahar aylarında ilk açan lale çiçekleri için her yıl sonbahar da dikim yaptıklarını ve bu yıl 2017 ilkbaharı için 160 bin 5 renk lale soğanını park ve bahçe ile orta refüjlere dikiminin yapıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi çevreci ve doğa dosta bir belediyedir. Çalışmaları ile bunu göstermiş ve bakanlık sertifika ve ödülleri ile kanıtlamıştır. Her yıl 160 bin adet fidanı halkında katılımı ile toprakla buluşturuyoruz. Lale, menekşe, aslanağzı, kadife, karanfil, şepbey, ipek çiçeği, mina ve zinya gibi mevsimlik çiçekleri ilçemizin muhtelif alanlarına ekerek adeta çiçek bahçesine dönüştürüyoruz.“ dedi.
Sonbahar döneminde kış şartlarına dayanıklı sümbül çiçeğinin dikildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışma ile hem estetik bir görünüm, hem görsel bir çevre oluşturduklarını, ayrıca insanın iç dünyasına yani gönüllere hitap ettiğini sözlerine ekledi.