Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şubesi, 100. yıl etkinlikleri kapsamında; Akkışla Belediyesi’nin katkıları ile, KAYMEK Akkışla Kadın ve Çocuk Merkezi Konferans Salonu’nda, Erciyes Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Enstitüsü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci’nin konuşmacı olarak katıldığı, "Çanakkale Ruhu" isimli konferans düzenledi.
Akkışlalılar’ın yoğun ilgi gösterdiği konferansa Akkışla Kaymakamı Muhammet Tugay, Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül ve ortaöğretim öğrencileri katıldı.
Konferansta konuşan Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, "Çanakkale’yi anlamak önemli, gençlerimizin Çanakkale’yi öğrenmelerini ve anlamalarını istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızıda sürdüreceğiz." diye konuştu. Konferansta söz alan Milli Türk Talebe Birliği Kayseri İl Başkanı Akın Kaya ise, "Daha üç ay önce ülkemiz 15 Temmuz gibi bir tehlike atlattı. 15 Temmuz’u milletimize kazandıran ruh Çanakkale’de ki ruhun timsalidir. Çanakkale’yi anlamak bu ruha bürünmektir." dedi.
Daha sonra Ahmet Nedim Kilci’nin "Çanakkale Ruhu" isimli konferansı gerçekleştirildi. Konferans sırasında salonda sık sık duygu dolu anlar yaşandı. Konferans sonrasında Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şubesi tarafından öğrencilere hediyeler dağıtıldı.