Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye’yi yargı ve darbe girişimleri ile bölüp parçalamak isteyen güçlerin, son günlerde dövize endeksli ekonomik anlamda bir darbe girişimi içerisinde olduklarını belirterek, tüm vatandaşların sahip olduğu dövizleri bozdurarak bir ders daha vermeleri çağrısında bulundu.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, 14 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin birbiri ardına gerçekleştirdiği yatırım hamleleri ile bir Dünya Devi haline gelmesinin bazı güçlerin uykusunu kaçırdığını belirtti.
Aynı dini ,inancı ve aynı ortak değerleri paylaştığı izlenimi verdirilen eli kanlı terör örgütü eliyle, Türkiye’nin önlenemez yükselişinin önünde set oluşturup, ülkeyi bölüp parçalamak isteyen güçlerin MİT Müsteşarının ifadeye çağrılmasıyla başlayan ve MİT tırları ile devam eden süreçte, Gezi kalkışmasının sahnelendiğini dile getiren Belediye Başkanı Ünver, 17-25 Aralık yargı darbesi ve son olarak da 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türk Milleti’nin bir ve beraber olmasıyla da ciddi bir hezimet yaşadığına dikkat çekti.
‘Dövizini Sat, Ekonomiye Can Kat’ sloganı ile son günlerde döviz üzerinde oluşturulan kumpasa karşı dik bir duruş sergilenmesi gerektiğine inandığını ifade eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra şunları söyledi: “Tüm kirli senaryo ve oyunlarına karşı Türk Milleti’nin darbesini yiyen eli kanlı örgüt, bazı küresel güçlerinde desteği ile ülkemiz üzerinde dövize endeksli ekonomik darbe girişimi içerisine girdi. Bu kirli tezgahları da yine asil Türk Milleti boşa çıkartacak ve onlara hak ettiği cevabı verecektir. Değerli kardeşlerimizin döviz olarak birikimlerini Türk Parasına çevirip bu güçlere bir ders daha verecektir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’daki çağrısı ile sokakları darbecilere zindan eden yüce milletimizin, ülkemize karşı döviz kuru üzerinden kurulan ekonomik darbeye karşı da FETÖ ve küresel güçlerle işbirliği içerisinde yürüttükleri kumpasa karşı, sahip oldukları dövizleri Türk parasına çevirip ,ülkemiz üzerine oynanan oyunları birer birer devireceklerine yürekten inanıyorum.” dedi.