Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Kamçı, "İnsan Hakları doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirmek, insanın insan olması sebebiyle sahip olduğu hakların tümüdür. ‘İnsan Hakları’ kişiyi hür, onurlu ve özgür bir şekilde yaşatacak kurallar bütünüdür" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Dünyada insan haklarının Anayasası olarak kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 10 Aralık 1948’de kabul edilmesi ile temel insan hak ve hürriyetleri koruma altına alınmıştır. Aynı yıl içerisinde bu düzenlemeyi ilk onaylayan ülkeler arasında yer alması ile ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını ortaya koymuştur.
Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi ülkemizde de, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmektedir.
Demokratikleşme ve hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan biri olan insan haklarının korunması amacıyla da son yıllarda Ülkemizde de önemli adımlar atılmıştır, atılmaya devam edilmektedir. En yüksek evrensel değerlerden biri olan insan haklarının korunması geliştirilmesi hususunda herkesin ve her kurumun üzerine düşen görevleri yapması gerekmektedir.
Bu vesile ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün ve takip eden hafta içerisinde kutlanan İnsan Hakları Haftası’nın tüm insanlığa, milletimize; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum."