Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, 2016 yılı içerisinde sosyal sorumluluk projelerinde büyük mesafeler alındığını söyledi.
Belediye Başkanı Kara, sosyal belediyecilik anlayışıyla çıktıkları bu önemli yolda elindeki imkanları en iyi şekilde halka hizmete dönüştürmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Zamanı boşa harcamak yerine halka hizmete dönüştüren Belediye olduk" dedi.
2016 yılını acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle ve hüznüyle geride kalacağını belirten Kara, 2016 yılında halkın yanında olabilmek amacıyla önemli projelere imza attıklarını kaydetti. 2016 yılında gerçekleştirilen çalışma ve projeler hakkında bilgi veren Kara, “Hoş geldin Meleğim Projesi, Belediyemizce yürütülüp yeni doğan çocuklara sahip çıkarak, ailelere katkıda bulunuluyor. Kamu Hastaneler Birliği personeli de anneye bebek sağlığı konusunda uygulamalı eğitim vererek çocuğun yetiştirilmesi konusunda aileyi bilgilendiriyor. Kimse çaresiz kalmasın projesi, misyonu halka en iyi, en yaralı hizmeti ulaştırmak olan Kilis Belediyesi memleketimizin mağdur, bakıma muhtaç, maddi sıkıntılar yüzünden zorluk çeken Dezavantajlı grupların tamamı başta olmak üzere ihtiyaç sahibi, engelli, yaşlı, kimsesiz ve dul olan bireylerin ikamet ettikleri evleri, asgari yaşanabilir koşullara kavuşturabilmek amacıyla bakım, onarım ve tadilat işlerini yaptık. Şefkat Eli projesi ile bu hizmet trafiğinde yaşlılarımızı da unutmadık. Kilis Belediyesi konaklarındaki görevli personelimiz, alan taramaları yaparken yıllara meydan okumuş büyüklerimizi de ziyaret ediyor. Bu ziyaretleri esnasında ihtiyaçlarını yerinde tespit edip, ev ve kişisel temizliklerini yapıp tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bir tas çorba soğukta donma projesi, şehrin farklı yerlerinde Çorba İkram Evleri açtık. Ayrıca esnaflara sabahın erken saatinde dükkanlarında çorba ikramında bulunduk. Yoğun ilgi gören projemizle sabahın erken saatlerinde okuluna, işine gidenlerle çorbamızı paylaştık. Acınız acımızdır projesine, acılar paylaştıkça azalır ve iyi günde kötü günde yanınızdayız diyerek başladık. Halkımızın desteğe ihtiyacı olduğu cenazelerinde, cenazenin hazırlanması, ölüm raporunun alınması, evden alınıp morga kaldırma işleri, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi , çinkolu tabuta konması, yeşil örtüsünün örtülmesi, belediye yol belgesinin alınması, cami ve mezarlığa nakil işlemleri ve defin sonrası çadır, masa, sandalye temini, yemek servisi, çay, semaver, şeker, bardak gibi gereksinimler belediyemiz tarafından karşılanarak, hep insanımızın yanında oldum. Bir seyahat bir sıhhat projemiz, memleketimizin vefakar kadınları için yaptığı ve yoğun ilgi gören Şanlıurfa, Birecik, Halfeti turları düzenledik” dedi.
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, istikrarlı çalışmalarıyla yapılan projede Kilisli bayanlara Şanlıurfa, Birecik, Halfeti tur kapsamında tarihi ve mesire alanları gezdirildiğini de hatırlatarak, "Havaların düzelmesiyle turlarının devam edecek. Engelleri Aşalım Projesi ile Kilis Belediyesi engelli vatandaşının belirli günlerde değil her zaman yanında oluyor. Belediyemiz tarafından engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları giderebilmek için, belirli noktalara akülü araç şarj dolum cihazları konuldu. Şehrin merkezi yerlerine konulan akülü araç şarj dolum cihazları engelli kardeşlerimizin hayatında büyük kolaylık sağladı. Kilis Belediyesi Eğitimin Adresi Projesi, Kilis Belediyesi Hacı Hatice Kazancıoğlu Sosyal Tesisinin 2015 nisan ayında faaliyete geçmesine karşın 7 başlıkta 10 adet kurs açılarak kısa sürede tesis aktif bir hale getirildi” diye konuştu.