Dünyada 16 ülkede faaliyet gösteren uluslararası insani yardım kuruluşu GOAL, Kilis’te yaşayan korunmaya muhtaç Suriyelilere yönelik yardım programı başlattı.
Avrupa Birliği İnsani Yardım Birimi ECHO’nun finansmanı ile uygulanacak bu yardım programı ile 2016 yıl sonuna kadar ihtiyaç sahibi Suriyelilere 1 milyon TL yardım yapılacak.
GOAL’ün Türkiye Programları Müdürü Cem Hatunoğlu, Kilis’te korunmaya muhtaç Suriyelilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak adına nakit destek içeren bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, “Bu tek seferlik nakdi yardımlarımızı PTT şubeleri üzerinden alan Suriyeliler, istedikleri gibi kullanabileceklerdir. Bu açıdan çeşitli STK’ların uyguladığı gıda veya giyim yardım kartı uygulamasından farklı bir durumdadır. Bu programı uygulamamızı başlatan Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ve Kilis Valiliğine müteşekkiriz. Hem muhtaç Suriyeli ailelere kış öncesi maddi destek sağlamak hem de Kilis ekonomisinin desteklenmesi açısından böyle bir yöntem izlememizi kendileri istediler”dedi.
Dünyanın farklı kriz bölgelerinde ve Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde faaliyet yürüten GOAL, Kilis’teki yardım programını Altın Hilal Hareketi Derneği ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriyor.