Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara başkanlığındaki heyet Vali Necati Şentürk’ü ziyaret etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara, Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, Engelsiz Yaşam Merkezi yetkilileri ile engellilerin yer aldığı ziyaret sırasında konuşan Vali Necati Şentürk, her yıl 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü’nde toplumda engellilere karşı farkındalık oluşturmanın amaçlandığını söyledi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde temel amacın, engellilerimizin daha engelsiz bir hayat sürdüreceği toplum meydana getirmek olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, “Engel, zihindeki engeldir. Engel denen bir şey yoktur. Ancak, yaratılışta farklılıklar olabilir, o da engel sayılmaz.” dedi.
Engelli Bakım Merkezi hakkında da bilgiler alan Vali Necati Şentürk, “Ülkemizde diğer illere de örnek olacak bir nitelikte olan çok donanımlı Gündüzlü Bakım Evini hizmete açtık. Anne ve babalar, tam gün engelli çocukları ile birlikte oldukları için günlük işlerini aksatabiliyorlar. Onlara yardımcı olabilmek adına açtığımız bu merkezde engelli çocuklarımıza tam gün bakılacak. Çocuklarımızı evlerinden alıp evlerine bırakacağız. Çocuklarımız bu merkezde spor yapacaklar, çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunacaklar, resim, müzik gibi eğitimlerde bulunacaklar, dinlenme fırsatı bulacaklar.” Diye konuştu.
Program yetkililerin bilgilendirmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.