Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 10 bin kişilik aşure ikramı bayrak temalı yapıldı.
Cuman Namazı çıkışında Cacabey Meydanında kurulan 3 farklı çadırda aşure dağıtıldı. Etkinliğe katılan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk (Ahi Baba), bayrak teması ile birlik ve beraberliği oluşturmak istediklerini söyledi.
Vali Necati Şentürk’ün de katılım gösterdiği aşure ikramı sonrasında konuşan Birlik Başkanı Öztürk, “Bizler herkesle barışığız. Allah birlik ve huzurumuzu bozmasın. Aşure günü birliğin tesisi noktasında vesile olur ve kötü düşünceli olanlar da bu düşüncelerinden vazgeçerler.” dedi.
Bayrağın bütünleştirici gücünün olduğunu anlatan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk (Ahi Baba), şöyle konuştu:
“Bayrak temalı verdiğimiz mesajda ülkemizde girilen ayrışmayı önlemek istedik. Siyasi partilerin ayrışmasının önlenmesi için de biz birliktelik mesajı verdik. Her kötülükte bir de hayır var. Siyasi hiçbir ayrım gütmeden ülkemizin kalkınması ve gelişmesini düşünüyoruz. Bu nedenle de aşureye bayrak teması verdik. Ülkemize göz dikenlerin hepsini Allah kahretsin.”