Belediye Gençlik Merkezi (BEGEM) tarafından hazırlanan kültürel faaliyetler kapsamında Kırşehirliler kitap okuyor.
Kentin, kültürel ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra yemek kültürünün de anlatıldığı kitapların okunduğu kütüphane eğitime verdiği destekle öğrenciler kadar halkında ilgi odağı oldu.
Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Belediye Başkanı tarafından da açılışı yapılan BEGEM, öğrencilere de sunduğu ders çalışma ortamları ile adından Kırşehir’de söz ettiriyor.
BEGEM çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehirlilerin de ilgi odağı haline gelen ve kütüphanesi ile faydalanılan BEGEM’i ayda 5 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
Kırşehirlilerin boş zamanlarını bilgilenmek için kullandığını ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “BEGEM içinde bulunan kütüphanemiz, 3 Yılı aşkın süredir halkımızın hizmetinde. BEGEM kütüphanesin de her geçen gün artan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Vaktinin çoğunu ders çalışarak geçiren öğrenciler Sınavlara hazırlanmak için, sabahtan akşama kadar burada ders çalışıyorlar. Tüm okuma- araştırma ihtiyacını gideren, geniş ve ferah bir yer.
Herkesin rahatlıkla gelip çok sakin bir ortamda kitabını okuyup, araştırmasını yapabilir. Kütüphaneye genelde öğrenciler geliyor. Yaklaşık bin 600 üyemiz var. Ödünç verme hizmetimizden üyelerimiz yararlanabiliyor. Kütüphanemizdeki 375 Roman ,163 Polisiye ,195 Edebiyat, 122 Kişisel Gelişim, 326 Araştırma İnceleme,332 Din-Tasavvuf ,152 Tarih kitabı ile her ay gelen dergilerle toplam 1665 kitabımızla, ziyaretçilerimize hemen her konuda yardımcı olup , sakin bir çalışma ortamı sunuyoruz.” dedi.