Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği Akademi Üniversite’de eğitim ve seminerle devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite gençlerinin akademik kariyerlerine yön vermek amacıyla hayata geçirdiği Akademi Üniversite’nin, Tarih ve Medeniyet, İslami İlimler ve İktisadi İlimler Akademilerindeki dersleri sürüyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitim faaliyetlerini gerçekleştiren Akademi Üniversite’nin bu dönemdeki derslerine üniversite gençleri yine büyük ilgi gösteriyor. Üçüncü haftasına giren dersler, her zaman olduğu gibi Akademi Üniversite’nin Umuttepe Camii Kültür Merkezi’ndeki binasında gerçekleştirildi.
Akademi Üniversite Tarih ve Medeniyet Akademisi’ndeki üçüncü hafta derslerinde Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Macit “Modernite Okumaları”, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi “Yakın çağ tarih okumaları”, Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. İbrahim Şirin “Türkiye’de Tarihçilik Zanaati”, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Bilal Çelik “Türk Tarihi İncelemeleri”, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halil Peçe ise “Osmanlıdan Cumhuriyete Aydınlar” ve “İslamcılık ve Çağdaş İslami Akımlar” konulu derslerine devam etti.