Kocaaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince açılan özel bir Tıp Merkezi’ne hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince’de yakın zaman önce faaliyete başlayan özel bir Tıp Merkezi’ni ziyaret etti. 2 bin metrekare kapalı alanıyla Denizciler caddesinde sağlık hizmeti sunan Tıp Merkezi’nin Genel Müdürü Esener Maçil tarafından ağırlanan Başkan Karaosmanoğlu’na, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut eşlik etti.
Ziyarette Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” meşhur vecizesini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sağlık, en önemli varlığımızdır. Onu kaybettikten sonra dünyanın bütün zenginlikleri sizde olsa da bir şey ifade etmiyor, tat vermiyor. Hemşerilerimiz o sıhhatli nefese kavuşacakları böylesine değerli kurumlarımızın ve hekimlerimizin var olduğunu bilmek, bize sevinç ve güven veriyor” dedi.
İnsan vücudu için Allah’ın vermiş olduğu bir nimet, bir emanet olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Biz de bu nimeti ve emaneti ömrümüzün sonuna kadar koruyup kollamalıyız ki, bu beden de bize iyi hizmet etsin. Eğer bu emanete bakmazsak ne olur? İşte o zaman imdadımıza bu sağlık kurumları yetişiyor. Dertlerimize deva, hastalıklarımıza şifa olan doktorlarımızın, hemşirelerimizin, hasta bakıcılarımızın ve bütün sağlık personelinin üzerimizde büyük hakları var. Bir nevi kurtarıcılarımız aslında onlar. Yaralarımıza merhem olan bu kurtarıcılarımızın emeklerini saymakla bitiremeyiz. Derince Marmara Tıp Merkezimiz ilçemize ve kentimize hayırlı uğurlu olmasını yüce Allah’tan diliyorum” şeklinde konuştu.
Derince’de açılan Tıp Merkezinin Genel Müdürü Maçil’de, “08.30-17.30 saatlerinde çalışmakta olan tıp merkezimiz acil, dahiliye kulak, burun, boğaz, göz, ortopedi, çocuk, genel cerrahi, kadın doğum, diş, diyetisyen ve psikolog branşlarında tam zamanlı, çocuk cerrahi, cildiye, beyin ve plastik cerrahi branşlarında da yarı zamanlı hizmet vermekteyiz. Bünyemizde 12 doktorla birlikte toplam 45 personelimiz vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Aynı zamanda SGK’lı hastalarla ve özel sigortalarla anlaşmalarımız mevcuttur” diyerek Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi verdi.
Ziyaret Tıp merkezinin gezilmesinin ardından sona erdi.