Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle Yürüyüş Yolu’nun Fevziye Camii karşındaki kesiminde stant açıldı.
İzmit Belediyesi, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri, TUMEPA, TEMA Vakfı, Türkiye Ulusal Gönüllü Komitesi tarafından açılan stanttın amacının gönüllülük, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak olduğu açıklandı. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve aynı zamanda TEMA Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi olan Nermin Tol’un da katıldığı stantta vatandaşlara çeşitli yayınlar dağıtıldı.
Etkinlik ile ilgili bilgi veren Nermin Tol, “2014 yılında dünya genelinde yapılan gönüllülük endeksine göre 135 ülke arasında gönüllülük konusunda 132. sıradayız. Oysa biz biliyoruz ki, bu ülkede bu kentte yaşayan insanlar olarak birçok gönülden hizmet eden insanlarımız var. Biz bugün burada, Kocaeli’mizde gönüllülük ile ilgili bir farkındalık çalışması yapmak istiyoruz. İnşallah gönüllülük duygularımız, gönüllülük heyecanımız hiç bitmeden devam eder” dedi.
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç da konuşmasında, “İzmit Belediyesi olarak, gönüllü olarak çalışan vakıf ve derneklerimizle bir arada olmak istedik. Bu etkinlikte Türkiye’nin dünya endeksinde gerçekten olmayı hak etmediği yerden bir an önce çıkması için toplumumuzun ve STK’larımızın yoğun çalışması gerekiyor. Bu anlamda gerçekten özverili çalışmalar var. Bugün derneklerle, vakıflarla yaptığımız bu etkinlikle daha fazla bilinirliğimizi, gönüllü insanların daha fazla çaba gösterdiğini halkımıza göstermek istiyoruz. İzmit Belediyesi bu anlamda üzerine düşen tüm çalışmaları yerine getirmek için çaba sarf ediyor” şeklinde konuştu.