İzmit Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile engellilerin işgücüne katılımlarını artırmak amacıyla düzenlenen Kariyerime Engel Yok etkinliği büyük ilgi gördü.
İzmit Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen Kariyerime Engel Yok etkinliği büyük ilgi gördü. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bu sene 8. si düzenlenen etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, engelli dernek yetkilileri, engelli ve aileleriyle engelli istihdamı sağlayan firma yetkilileri katıldı.
Engelli istihdamı sağlayacak 35 firmanın stant açtığı ve iş arayan engellilerle birebir görüşmelerin de yapıldığı etkinlikte İzmit Belediyesi Ritim Grubunun gösterisi büyük ilgi gördü. Şimdiye kadar düzenlenen Kariyerime Engel Yok etkinlikleri sayesinde 202 engellinin iş sahibi olduğunu söyleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Böyle bir etkinlik düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Burada gönüllerinde hiçbir engel olmayan kardeşlerimizi iş hayatıyla buluşturmanın heyecanı ve mutluluğunu da yaşamaktayız. İŞKUR Müdürümüze, hükümetimize, bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Asıl büyük teşekkürü, samimice engelli dostu olan, her adımda engellileri göz önüne alın diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’adır. Cumhurbaşkanımız, yıllarca engellileri ilgilendiren konuların gündeme getirilmesini sağlayıp engellilerin her alanda desteklenmesi için her kapıyı açtı” dedi.
Daha yapacak çok iş var diyen Başkan Doğan, “Engellilerle ilgili yapılacak daha çok işimiz var. 15 sene önceki tabloyla bugün geldiğimiz tabloya baktığımızda gerçekten önemli bir mesafe aldığımız ortadadır. Artık şehirlerimizi yapılandırırken, her türlü engelli kardeşimizi göz önüne alma zorunluluğumuz var. Buna gayret ediyoruz. İş hayatına getirilen kanunla ki, o kanunun da alt komisyonun da görev alan biri olarak, yasanın getirdiği avantajlar, biz belediyelerin getirdiği hizmetleriyle daha da iyiyiz. Bu alanda daha yapacak çok işimiz var. İstiyoruz ki, hiçbir engel kalmasın, şehrimiz tamamen engelsiz bir şehir olsun. Daha da iyisini yapmaya devam edeceğiz. Buradaki kardeşlerimizin hepsinin işe girmesini istiyoruz. Bu programımızla tüm Türkiye’ye örnek oluyoruz” şeklinde konuştu.
Down kafenin yakında açılacağını belirten Doğan, “Biz, İzmit Belediyesi olarak bu alandaki çalışmamızı, mücadelemizi sürdüreceğiz. Engelsiz parklar yapıyoruz. Şimdi yeni bir projemiz var, yakında Down kafemiz olacak. Down sendromlu evlatlarımızı çok seviyorum. Kuracağımız kafede onlarla çay içeceğiz, kahve içeceğiz, onlar bize güzel ikramlarda bulunacaklar. Böylece toplumumuzun bütün kesimlerini İzmit’imizde en güzel şekilde yaşamasına katkı sağlayacağız. Önemli olan gönüllerimizde engel olmasın. Biriz, beraberiz, birlik ve beraberlikte her zaman güçlüyüz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından engelli istihdamı sağlayan 19 firmaya teşekkür plaketi verildi.