İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile kurulan ve Türkiye’de tek olan Okul Hizmet Masası Birimi, eğitim kurumlarının imdadına yetişiyor.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile kurulan Okul Hizmet Masası Birimi okulların bakım onarım işlerine yardımcı oluyor. Okullardaki bir iş gününü geçmeyecek taleplerin değerlendirildiği Okul Hizmet Masasına şimdiye kadar 500’e yakın istekte bulunulduğu açıklandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Okul Hizmet Masası Birimi gelen her talebi dikkate alıyor. Yetkililer, “Belediye Başkanımızın talimatıyla kurulan birimimiz tarafından, okullardaki musluk tamiri, korniş montajı, kapı tamiratı, su tesisatı montaj, çatı aktarımı, fayans döşeme, cam değişimi, pimaş değişimi, elektrik priz ve anahtar değişimi gibi bir gün içinde yapılması mümkün işler yapılmaktadır. Basit gibi gözüken fakat okullar için önemli olan bu tür istekleri kısa süre içinde yerine getirmeye çalışıyoruz” dediler.
Okul Hizmet Masası tarafından son olarak Yenimahalle İlkokulu’nda yemekhanenin boyanması, Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde lavabo ve şofben tamiratı, Topçular İlkokulu’nda da kapı, pencere boyanması ve camlara silikon çekilmesi işlerinin yapıldığı bildirildi. Okul yetkilileri, “Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Artık eskisi gibi basit fakat eğitimi etkileyebilecek sorunları dert edinmiyoruz. Çünkü bu tür bir sorunumuz olduğunda İzmit Belediyesi’ni arayıp sorun kısa süre içinde çözüme kavuşturuluyor” şeklinde konuştular.