Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karatecileri, her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Şampiyonası’nda madalyalara ambargo koydu. Türkiye derecelerinin yanı sıra, mavi beyazlılar milli takım kadrosuna da girmeyi başardı.
Karatede yılın son ulusal organizasyonu olan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, Kuşadası’nda yapıldı. Türkiye’nin 49 ilinden bin 524 sporcunun katıldığı şampiyonaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü 23 sporcuyla katıldı. 1-4 Aralık tarihleri arasında Uğur İnan Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun ilk gününde ümitler kategorisinde müsabakalar yapıldı. 644 sporcunun yer aldığı kategoride karate-ka’lar dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Ümitler kategorisinde eksi 47 kiloda mücadele eden Büyükşehir Kağıtsporlu Fatma Naz Yenen rakiplerini geçerek Türkiye Şampiyonu oldu. İkinci gün yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasında ise 76 kiloda Enes Bulut Türkiye şampiyonu olurken, Genç bayanlarda 53 kiloda Gülsen Demirtürk ile artı 59 kiloda Rabia Şentürk Türkiye ikincisi oldu. Son gün yapılan 21 Yaş altı Türkiye Şampiyonası’nda ise 69 kiloda Eray Şamdan Türkiye şampiyonu olurken, 50 kiloda Umay Tokcan ile artı 68 kiloda Kübra Ertuğ Türkiye ikincisi oldu. 67 kiloda İsmail Aydoğdu ise Türkiye üçüncüsü oldu.
Bu sonuçlarla üç şampiyonluk, dört ikincilik, bir de üçüncülük olmak üzere sekiz Türkiye derecesi kazanan Büyükşehir Kağıtsporlu karateciler, son gün yapılan milli takım seçmelerinde de aynı başarıyı gösterdi. Şampiyonanın son gününde dereceye giren sporcular arasında yapılan seçme müsabakalarında Türkiye’yi Bulgaristan’daki yapılacak olan Avrupa şampiyonalarında temsil edecek. Seçmeler sonucunda başarılı olan mavi beyazlı karatecilerden 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda 50 kiloda Eray Şamdan, 60 kiloda Umay Tokcan, Gençler Avrupa Şampiyonası’nda 53 kiloda Gülsen Demirtürk, Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda 47 kiloda Fatma Naz Yenen milli takımlar düzeyinde Türkiye’yi temsil edecek.
9-11 Aralık tarihlerinde Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenecek olan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek milli takım sporcuları da belirlendi. Seçmelerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu dokuz sporcu Balkan Şampiyonası vizesi almayı başardı. 21 Yaş Altında 50 kiloda Umay Tokcan, 60 kiloda Eray Şamdan, 67 kiloda İsmail Aydoğdu, gençlerde 53 kiloda Gülsen Demirtürk, 76 kiloda Enes Bulut, 59 kiloda Rabia Şentürk, 55 kiloda Ömer Abdurrahim Özer, ümitlerde 47 kiloda Fatma Naz Yenen, 57 kiloda Ekrem Altuner Yılmaz, Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.