Kartepe Belediyesi soğuk ve yağışlı havalar öncesi ilçede asfaltlama çalışmalarının bir ayağını da Uzuntarla bölgesinde sürdürdü.
Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelindeki yolların iyileştirilmesi düzenlemeleri kapsamında Uzuntarla mahallesinde 3 ana arter güzergahta asfaltlama çalışması yaptı. Üst yapı iyileştirmeleri kapsamında kaldırım, kilitli parke taşı döşeme ve asfalt serimi şeklinde çalışma yapan Kartepe Belediyesi kendi ekip ve ekipmanları ile alt yapı sorunu olmayan yollar, otobüs güzergahları, bağlantılı yollar, eğitim, sağlık ve dini tesisler geçişlerine öncelik veriyor.
Belirlenen program dahilinde bozuk satıhların iyileştirilmesi yönünde asfalt çalışması yapan Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler yerleşimin yoğun olduğu Uzuntarla Mahallesi 335. sokak üzerinde 500 metre uzunluğunda 5 metre genişliğindeki stabilize yolda asfaltlama çalışması yaptı. Ekipler güzergaha 450 ton asfalt sererek yolu günümüz koşullarına uygun hale getirdi. Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Ekipleri cami yanındaki 314. sokak üzerinde 300 metre uzunluğunda 7 metre genişliğindeki yola da 400 ton asfalt serdi. Uzuntarla Merkez Mezarlığına ulaşımı sağlayan 320. sokak üzerinde de 150 metre uzunluğunda 10 metre genişliğindeki güzergaha 330 ton asfalt sererek mahalle sakinlerinin hizmetine sundu.
Kartepe genelinde yapılan yol iyileştirme çalışmaları kapsamında ekipler belirlenen güzergahlarda asfalt serimi yanında ara arter güzergahlarda yama ve bakım çalışmaları da yaparak bölge halkının taleplerine karşılık veren hizmetlerini devam ettiriyor.