Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçe halkının hizmetine sunulacak olan tam donanımlı devlet hastanesinin en kısa zamanda hayata geçmesi için proje toplantılarını aralıksız sürdürüyor.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’e yapılacak olan tam donanımlı devlet hastanesi için proje toplantılarına aralıksız devam ediyor. Belediye binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra, Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Sarıışık, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Körfez Belediyesi Birim Müdürleri ve proje mimarları katılım sağladı.
Sağlık projelerine önem veren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Devlet Hastanesinin yanında bulunan 5 bin metre kare alana sahip ve yaklaşık 6 Milyon TL’ye mal olacağı tahmin edilen hastane için durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Hastanenin, ilçenin hızla artan nüfusunu göz önünde bulundurularak tasarlandığını belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ’’Körfez ilçemiz yaklaşık 151 bin nüfusa sahip merkez ilçelerimizden ve hızla göç almaya devam ediyor. Kentimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda Çamlıtepe mahallemizde bulunan Devlet Hastanemize modern donanımlı ek bir bina kazandırmak için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü aziz milletimiz hizmetlerin en iyisini hak ediyor ’’ dedi.
Hastanenin tamamlanmasıyla Körfezlilerin modern bir ilçe devlet hastanesine kavuşacağını belirten Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Sarıışık, "Körfez, konumu itibari ile göç yoğunluğu fazla olan bir İlçemiz. Bu anlamda Devlet Hastanemiz bazı durumlarda hizmet açısından değil ama kapasite açışından yetersiz kalıyor. Belediye Başkanımız İsmail Baran’ın üzerinde titizlikle durduğu hastanemizin tamamlanması ile vatandaşlarımız kendi ilçelerinde donanım yetersizliği olmazsızın tedavi olma şansını yakalayacak. Böylelikle merkezde bulunan hastanelerimizde de yığılmanın önüne geçilmiş olacak “ şeklinde konuştu.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran Başkanlığında profesyonel ekiplerce yürütülen proje, donanımı ile Kent genelinde örnek bir sağlık tesisi olacak. Tek kişilik ve çift kişilik odalardan oluşacak olan hastanede, acil servisin ameliyathanelere giden kısmı tüp geçit şeklinde oluşturulacak. Böylelikle doktorların hastalara müdahalesinin daha erken şekilde yapılması sağlanacak. Çamlıtepe bölgesine yapılacak olan ek bina içerisinde ameliyathane, yoğun bakım, resusitasyon odası, hasta muayene alanları, müşahede odası, müdahale odası, bekleme alanları, triyaj alanı, kritik hasta bakım birimi, primer tedavi birimi, görüntüleme ünitesi, travma odası, tedavi alanı dekontaminasyon-arındırma odası, 112 istasyon birimi, laboratuvar ve kan alma odası, doktor ve personel dinlenme odası, kantin, hasta ve hasta yakınları için bekleme alanları ve engelli lavaboları bulunacak.