Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır ve dernek yöneticileri, Ekrem Coşkun Döner’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye’ye örnek olacak projeyle ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Osman Çakır, “Bir uyuşturucuyla mücadele yazılımı geliştiriyoruz. Kocaeli’de kullanılacak ve ilimiz pilot bölge olacak. Whatsapp benzeri bir uygulama hazırlıyoruz” dedi.

YOĞUN KATILIM

Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Ali Saroğlu, Ahmet Karadağ, Ekrem Kumuşoğlu, Sefer Şan, Erkan Saroğlu, İbrahim Karaman, Nuri Sancak, Resul Şan, Bünyamin Tantan, Yaşar İtmiş, Yaşar Fındıkçıoğlu, Serdar Eren, Ramazan Bozdağ, Sedat Köse, Süleyman Çiftçi, Ramazan Yakar, Kadir Özer, Muharrem Akgüneş, Ercan Kandemir, Yasin Kara, İsmet Temizel ve Osman İsmet Demir katılım gösterdi.

WHATSAPP BENZERİ BİR UYGULAMA

Programda konuşan Dernek Başkanı Osman Çakır, “Kocaeli bizim doyduğumuz yer. Bu zamana kadar çok güzel çalışmalar yaptık. Bunları da siz kıymetli gazetecilerimiz sayesinde duyurduk. Bu sebeple sizi ağırlamayı istedik. Önemli bir projemizle ilgili de ön bilgi vermek istiyorum. Şimdilik görselleri hazır değil. Ancak kısa süre içerisinde hazırlayacağız. Bir uyuşturucuya mücadele yazılımı geliştiriyoruz. Bu proje hazırlanınca Kocaeli Valiliğine vereceğiz. Kocaeli’de kullanılacak ve ilimiz pilot bölge olacak. Whatsapp benzeri bir uygulama hazırlıyoruz” diye konuştu.

FARKLI BİR LOKAL OLUŞTURULACAK

Yahya Kaptan’daki Rizeliler Derneği Lokalinin kapanacağını duyuran Çakır, “Yahya Kaptan’daki derneğin lokali kapatılacak. Onun yerine çarşıda iki tane ofis tutuldu. Farklı bir yerde farklı bir lokal kuracağız. Anlaşmalarda sona geldik. Kahve tarzında bir lokal olmayacak. İçerisinde yöresel lezzetlerin, kütüphanelerin de olacağı farklı bir lokal oluşturacağız” şeklinde konuştu.

KAYNAK:kocaeligazetesi.com