2006 yılında Akşehir Belediyesi’nce yapılan ve Hıdırlık Sosyal Tesisleri olarak bilinen tesis yeni adıyla Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası olarak halkın hizmetine sunuldu.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “2006 yılında Ahşap kütüklerden imal edilen ve farklı mimari tarzıyla dikkat çeken tesisi geçtiğimiz yıl müstecirden devraldıktan sonra ciddi bir bakım onarım çalışmasına giriştik. Özellikle balkon kısmındaki deformasyonlardan dolayı tüm balkon ahşap aksamları değiştirildi. Tüm mefruşat elden geçirilerek yenilendi. Bina 330 metrekare taban alanı üzerinde toplamda 550 metrekare kullanım alanına sahiptir ve ‘Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası’ ismiyle halkımızın ve misafirlerimizin hizmetine sunulmuştur” dedi.
Akşehir’in Nasreddin Hoca’sı, tescilli Akşehir Kirazı, tarihi ve doğal güzellikleri ile büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Başkan Akkaya, “Amacımız şehrimizin bu saklı kalmış tarihi ve doğal güzelliklerini şehrimize ziyarete gelen misafirlerimize göstermek ve daha çok misafirin şehrimize gelmesini sağlayabilmektir. Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası’nda şehrin ruhunu ve kültürünü solumak, Akşehir’imize özgü lezzetleri hijyenik ve sağlıklı bir ortamda tatmak isteyen tüm misafirlerimizi ağırlamak bizleri mutlu edecektir" ifadelerini kullandı.
Tesiste; kahvaltı çeşitleri, çorba çeşitleri, pide çeşitleri, ızgara çeşitleri, tatlı çeşitleri, sıcak ve soğuk içecek çeşitlerinin yanı sıra yöreye özgü peynir baklavası, Cumartesi günleri ise Tandır Kebap bulunacak. Ayrıca tesiste özel günlerin yanı sıra açık hava düğün ve nişan gibi merasimlerde yapılabilecek.