KONYA (İHA) – Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mustafa Karaciğan İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Okul idarecileri ve öğretmenlerle görüşen Başkan Altay, anaokulu sınıfında eğitim alan minik öğrencilerle de bir araya geldi. Sergilenen piyesi izleyen Başkan Altay, performanslarından dolayı öğrencileri tebrik etti. İlkokul öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Altay, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Selçuklu’da eğitime ve okullara her fırsatta destek vermeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Altay, “Beşinci yılına giren Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile siz kıymetli öğrencilerimize değerlerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 5 milyonun üzerinde yayın dağıtıldı, onlarca kütüphane kuruldu. Proje kapsamında sadece öğrenciler değil öğretmenlerimiz ve velilerimiz de bu projenin içerisindeler. Projeye olan desteklerinden dolayı öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu yıl da 222 okulda, 122 bin öğrenci ile uygulanan SEDEP, farkındalık oluşturan etkinliklerle devam ediyor. Gelecek neslimiz bizim teminatımız, sizlerin gelişimi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Selçuklu Belediyesi’nin kütüphanecilik çalışmaları ile Türkiye’nin öncü belediyeleri arasında yer aldığını ifade eden Başkan Altay, “26 kütüphanemiz, 231 bin kitap ve 65 bini aşkın üye ile Selçuklu halkına hizmet ediyor. Amacımız, öğrencilerimizin ve Selçuklu’da yaşayan halkımızın kendisine en yakın mekanlarda kitaba ulaşmasını ve kütüphanelerimizi sürekli güncelleyerek, süreli yayınları takip ederek onların bilgiye ulaşımını sağlamak. İlçemize kazandırdığımız kütüphanelerden faydalanın, daha çok faydalanın ki biz de daha fazla kütüphane kazandıralım” şeklinde konuştu.
Öğrencilere derslerinde başarılar dileyen Başkan Altay, geleceğin teminatı olan çocuklara gösterdikleri emekten dolayı öğretmenlere teşekkür etti.