Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi yürüttüğü çalışmalarla sorumluluk alanındaki 67 mahalleye sadece hizmet vermekle sınırlı kalmıyor, istihdam çalışmalarına da önemli katkılar sunuyor.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, kurum olarak istihdam çalışmalarına da katkı sunmaya ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda, işe ihtiyacı olanların kurum bünyesinde istihdam edilmesi için zaman zaman İŞ-KUR nezdinde girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Özaltun, bu konuda yürüttükleri çalışmalardan müspet neticeler aldıklarını belirterek, “Bu tür projeler memleketimizde yaşayan işe ihtiyacı olan insanlarımızın faydalanması adına büyük önem arz ediyor. Hem de belediye olarak iş ve insan gücü ihtiyacımızı bu projeleri hayata geçirerek karşılamış oluyoruz. Bu insanlarımıza istihdam imkanı sunarak, ilçemize daha çok hizmet etmenin de önünü açıyoruz. O yüzden bu tür projeler için taleplerimiz bundan sonra da olmaya devam edecek” dedi.
Beyşehir Belediyesi’nin göreve başladığından bu yana İŞ-KUR’un topluma yararlı programı (TYP) kapsamında 205 kişiye iş istihdamı imkanı sunduğunu vurgulayan Özaltun, “Dönemimizde 2015 yılında TYP kapsamında belediyemizin park ve bahçeler birimi ağırlıkta olmak üzere çeşitli birimlerinde 5 ve 6 ay sürelerle toplam 150 kişi çalıştırdık. 6 ay süreyle çalışan işçilerimiz, daha sonra ilave bir 3 ay daha çalışma imkanı bulmuştur. Bu yıl ise 55 kişi aynı kapsamda istihdam imkanından istifade ediyor. Bu çerçevede son iki yıl içerisinde 205 işe ihtiyacı olan insanımıza iş imkanı sunmuşuz” diye konuştu. Beyşehir’de TYP kapsamında iş imkanı verilen kişilerin asgari ücretten oluşan maaşının yanı sıra sigorta masrafının da İŞ-KUR tarafından karşılandığını ve bu anlamda çalışanların Beyşehir Belediyesi’ne mali bir yükü bulunmadığını vurgulayan Özaltun, “İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilerek kurumumuz bünyesinde çalıştırdığımız personelimiz genelde park ve bahçe, çevre düzenlemesi ve temizliği, ağaçlandırma çalışmaları gibi işlerde mesai yaparken, aile bütçelerine de katkı imkanı buluyor. TYP programı kapsamında istihdam edilenlerin büyük bölümü en çok işe ihtiyaç duyan kadınlardan oluşurken, bunlar arasında 35 yaş üzeri erkekler ve bedensel engelli insanlarımız da bu iş imkanından yararlanma imkanı buluyorlar. Bu insanlarımıza program kapsamında iş konusunda öncelik tanınıyor. Beyşehir’de, sadece Belediyemiz bünyesinde değil, orman, milli parklar ve milli eğitim gibi kurumlar da bu çerçevede azımsanmayacak sayıda personel çalıştırarak istihdama önemli katkılar sunuyorlar. Kurum olarak istihdam imkanı sunduğumuz işçilerimizin aile ekonomilerine katkı sağlamalarından ve onların da iş gücüne kazandırılmalarından dolayı çok mutlu oluyoruz. Aynı şekilde onlar da çalışarak evlerine ekmek götürmenin ya da aile bütçelerine katkıda bulunmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyorlar” diye konuştu.