Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 2001 yılında kurulan Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yatırım yapan firmalar aradan geçen 15 yılın ardından tapularını almaya başladı.
İlçeye bağlı Bayavşar Mahallesi’ndeki Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen törende, silah sanayisine yönelik faaliyet gösteren bir firma ilk tapusuna kavuşan yatırımcı olmanın sevinç ve gururunu yaşadı.
Törende konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nin de OSB mütevelli heyeti içerisinde yer aldığını hatırlatarak, 15 yıl önce kurulan ve yıllar içerisinde çeşitli devlet teşvikleriyle yatırımcı çekilmeye çalışılan sanayi bölgesinde bu güne kadar yaşanılan altyapı ve diğer sorunlara dikkat çekti. Göreve gelmeden önce konuştukları sanayicilere yaşanılan bu problemlerin çözüleceği yönünde söz verdiklerini vurgulayan Özaltun, bunun neticesinde yürüttükleri çalışmalarla 2,5 yıl içerisinde bu sorunların aşılması konusunda önemli bir mesafe aldıklarını dile getirdi.
Altyapı ile ilgili olarak akla gelebilecek ne varsa, tüm bu sorunların bu süreçte giderildiğini vurgulayan Özaltun,”Bu yapılırken sadece Beyşehir Belediyesi olarak değil, Valiliğimiz kanalıyla oluşturulan Konya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Ticaret Odamız ve devletimizin diğer ilgili birimleri de faaliyete geçirilerek bu çalışmalar yürütüldü. Beyşehir OSB 2001 yılında faaliyete geçmiş ama 15 yıl geçmesine rağmen buradaki yatırımcılarımız maalesef tapularını alamamıştı. İşte 15 yıldan sonra ilk defa bir tapuyu yatırımcımıza vermek bizim dönemimize nasip oluyor” dedi.
Özaltun, mevcut yatırımcılardan beklentilerinin daha çok üretim yaparak istihdama daha fazla katkı sağlamaları olduğunu da belirtirken,Beyşehir OSB’ye yeni dönemde Beyşehir dışından da yatırımcı beklediklerini dile getirerek, önceliklerinin Beyşehirli sanayicilerin olması olduğunu, ancak her türlü yatırımcıya kapılarının da açık olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Beyşehir OSB’nin ilk tapusunu alan firmanın sahibi Mustafa Sevgili’ye tapu belgesi Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol tarafından birlikte verildi.