Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından Beyşehir kent merkezi ve bazı dış mahallelerde bulunan ilk ve ortaöğretim kurumlarında düzenlenen “Okullarda şenlik var” programları yoğun ilgi görürken, öğrencilere “15 Temmuz” gecesi yaşanılanlar unutturulmuyor.
Etkinliklerde, okul bahçelerinde kurulan mobil sahne üzerinde ‘ölümsüz kahramanlar’ konulu 15 Temmuz demokrasi zaferi temalı tek kişilik tiyatro gösterisi sahne alırken, 15 Temmuz’un sembolü olan kahraman astsubay Ömer Halisdemir de canlandırılıyor. Programda, milletin zaferine ilişkin video görselleri de öğrencilere sahnedeki dev led ekranlar aracılığıyla izlettirilirken, o unutulmayacak gecenin hafızalarda yer etmesi sağlanıyor. Öğrenciler, program kapsamında gerçekleştirilen palyaço, animasyon, illüzyon gösterileri ile neşeli dakikalar da yaşarken, okul bahçelerinde kurulan şişme oyun parkından istifade ederek doyasıya eğleniyor. Öğrencilere çeşitli ikramlar da yapılıyor.
Beyşehir’e bağlı Yeşildağ, Huğlu, Üzümlü, Yenidoğan, Karaali ile Doğanbey mahallelerinde düzenlenen programlardan Doğanbey İlkokulu’nda düzenlenen “Okullarda şenlik var” etkinliğine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ile birlikte katıldı. Programı izleyen ve öğrencilere hitap eden bir konuşma yapan Başkan Özaltun, 15 Temmuz günü Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik beraberliğine göz dikmiş olan FETÖ’nün ülkenin uçağı, tankı, tüfeğiyle birlik beraberliğine kastederek hain bir darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatarak, “O gün Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımızın isteği ile halkımız milli iradesine sahip çıkmak için sokaklara döküldü. Beyşehir’deki okullarımızda da düzenlediğimiz ‘okullarda şenlik var’ programlarıyla biz 15 Temmuz’u çocuklarımıza unutturmamayı amaçlıyoruz. Beyşehir Belediyesi olarak bir organizasyon firması ile anlaşma yaptık. Yaklaşık 15 okulumuzda gösteri düzenliyoruz. Bu gösterinin amacı, 15 Temmuz günü yaşanan olayları video gösterisi şeklinde çocuklarımıza anlatmak, onlara çeşitli hediyeler vererek, onlara bu konsept içerisinde eğlenceli ve neşeli dakikalar da yaşatmak. Çocuklarımızın bilinçli, şuurlu, milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik olarak yetişmesi adına, 15 Temmuz’u unutturmamak adına böyle bir etkinlik düzenledik ve Beyşehir’imizin 67 mahallesinde, 15 okulunda bu gösteriler düzenlenecek. Millet iradesine sahip çıktıkları için Ömer Halisdemir’lere, Abdullah Olçok kardeşimize ve kısacası bu birlik ve beraberliğimize millet iradesine sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum” dedi.