Konya’nın Beyşehir ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerde belediye ekipleri tarafından “Daha temiz bir ilçe” oluşturmak amacıyla genel temizlik çalışmaları yürütülüyor.
Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kış mevsiminin gelip havaların soğumasının ardından ilçeye bağlı dış mahallelerde temizlik mesaisini sıklaştırdı. Çalışmalar kapsamında kadın çalışanlardan oluşturulan temizlik ekipleri, yerleşim merkezlerinin giriş ve meydanlarını, ana cadde ve sokaklarını, okul bahçesi, park alanları ve cami avlularını genel bir temizlikten geçiriyor. Yürütülen çalışmalarla yağmur sularını tahliye eden mazgallar da temizleniyor. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, temizlik hizmetinin yerel yönetimlerin asli görevi olduğunu belirterek, bunun bilincinde hareket ederek çalıştıklarını söyledi. Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ilçe merkezi ve dış mahallelerde verdiği rutin çöp toplama ve temizlik işlerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin de yürüttüğü çalışmalarla sık sık katkı ve destek sunduğunu vurgulayan Özaltun, amaçlarının ilçenin her yerini pırıl pırıl bir hale getirmek olduğunu belirtti.
Özaltun, temiz tutmanın kuralının kirletmemekten geçtiğine de dikkat çekerken, bu anlamda bir farkındalık oluşturmak amacıyla da yürüttükleri çalışmaların her kesimden olumlu tepkiler gördüğünü dile getirdi. Özaltun, “Hepimiz bu ilçede yaşıyoruz ve ilçemizi temiz tutmak için bu bilinci aşılamanın çabası içerisindeyiz. Halkımızdan şehrimizi ve çevremizi temiz tutmak için bundan sonra da temizlik konusunda hassasiyet bekliyoruz. Daha temiz ve yaşanabilir bir Beyşehir için çalışanlarımız ve hem şehirlerimizle el ele vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.