Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) genel sekreterler hizmet içi eğitim semineri, birliğe bağlı 84 oda genel sekreterinin katılımıyla gerçekleştirildi.
KONESOB konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Birlik Başkanı Ali Osman Karamercan, amaçlarının esnaf ve sanatkârların çalışma hayatını kolaylaştıracak faaliyetleri hayata geçirirken odaları da daha iyi hizmet sunacak yeterliliğe kavuşturmak olduğunu söyleyerek, "Bu doğrultuda düzenli olarak teşkilatımızı bilgilendirmekte ve her yıl yönetici ve personele eğitim seminerleri düzenlemektedir” dedi.
Seminerde genel sekreterlerin talepleri doğrultusunda iki ana konu başlığının her yönüyle ele alınacağını belirten KONESOB Başkanı Karamercan, “Bu konu başlıklarını muhasebe uygulamaları ve ESBİS (Esnaf Bilgi Sistemi) uygulamaları olarak belirledik” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Teşkilatımızda kuruluş amacına uygun şekilde kaliteli ve sürekli hizmet sunumunun sağlanması önceliğimiz. Bu önceliğe uygun olarak önümüzdeki çalışma döneminde yeni faaliyetlerimizi ve projelerimizi hayata geçireceğiz. İlçelerimizi dolaşarak tüm odalarımızın genel sekreterlerini ve başkanlarını yerinde ziyaret ettik. Dertlerini dinledik, görüş ve önerilerini aldık. Bu süreçte de en büyük destekçilerimiz siz genel sekreterlerimiz olacaksınız. Bilindiği üzere yasal düzenlemeler genel sekreterlerimize ağır bir sorumluluk yüklemektedir. Bu görevleri yerine getirebilmek için genel sekreterlerimizin kendilerini geliştirmeleri ve esnaf ve sanatkârlarla ilgili gelişmeleri takip etmeleri önem taşımaktadır. KONESOB olarak, görevlerinizi en iyi şekilde yerine getirmenizi sağlamak üzere çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Her seminerde dile getirdiğimiz üzere Birliğimize taleplerinizi, sorunlarınızı ve önerilerinizi her zaman iletebilirsiniz. Sizlerden gelecek görüş ve öneriler bizlerin daha iyi hizmet vermesine imkân sağlayacaktır. Değerli genel sekreter arkadaşlarım, hizmetiçi eğitim seminerimizin siz değerli genel sekreterlerimize yararlı olacağını umuyor ve başarı dileklerimle saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Seminerde konuşan KONESOB Genel Sekteri Ziya Yavuz da, "Burada alınan bilgilerin aynı zamanda sizin özel hayatınızda size faydalı olacak bilgiler. Bu noktada mesleki eğitim bilgileri diyebileceğimiz bilgiler. Bir muhasebe bilgisine sahip olmak aynı zamanda bir meslek sahibi olmak anlamına da gelir. Dolayısıyla hizmet içi eğitim toplantılarının fırsat olarak değerlendirmenizi istiyorum" dedi.
Konuşmaların ardından TESK Muhasebe Müdürü Soner Bektaş muhasebe uygulamaları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Uzmanları Mehmet Yasir Herdem ve Uğur Özbek, ESBİS bilgilendirme ve uygulama sunumu yaptı. Seminerin sonunda soru ve cevaplar ve kapanış değerlendirmesi yapıldı.