Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, içinden geçtiğimiz dönemeçlerin yerli ve milli bir bakış açısıyla aşılabileceğini belirterek, “TL’den yanayım, çünkü ben Türkiye’yim” kampanyası başlattıklarını söyledi.
TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelik saldırıların doların ani yükselişiyle birlikte yeni bir boyut kazandığına dikkat çekerek, bu engelin de yerli ve milli bir bakış açısıyla aşılabileceğini belirtti. Köseoğlu, “Doların değerinin yükselmesinin bizde iki sebebi var; İlki, ABD merkez bankası FED’in faiz oranlarını yükseltebileceği beklentisidir. Şu anda ABD kuvvetli dolar politikası izliyor. Biz de doların yükselmesinin diğer bir sebebi ekonomik beklentilerin bozulmasıdır. Beklentilerin bozulması da ekonomide olumsuz etkiler yaratır. Dövizin yükselmesi bu olumsuz etkilerden birisidir. Dolarizasyon ulusal paraya güvensizlikten kaynaklanır ve emme-basma tulumba gibi, ulusal paraya güvensizlik dolarizasyona yol açar, dolarizasyon ulusal paraya güveni zayıflatır. Dolarizasyon döviz ihtiyacını arttırır ve dış dengesizliğin etkisini güçlendirir.

“Ekonomik darbeciler sahnede”
Oynanan büyük oyunu görerek her alanda yerli ve milli olana yönelmemiz gerektiğine işaret eden Köseoğlu, “Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekonomi yönetimi, dolarizasyonu önlemeye çalışıyorlar. Ekonomik darbeciler de ulusal paradan kaçış paniği meydana getirmeye çalışıyorlar. Yani, ekonomi üzerinden siyasal operasyon yapmak isteyen iç-dış güçler ile yerli güçler arasında psikolojik bir savaş yaşanıyor. Bu savaşta ulusal paradan yana olmak milli olmaktır, milli iradenin belirleyiciliğine destek olmaktır, Türkiye’den yana olmaktır. Türkiye yoksa koruyacağımız bir geleceğimiz olamaz. O halde, dövizi olanlar bunun gereğini yapmalıdır. Ulusal paraya sahip çıkmak bir ekonomik hesap değil, milli bir tavırdır, milli bir direniştir, tarafımızı belli etmektir. Haydi hep beraber ifade edelim, ‘Ben TL’den yanayım, çünkü ben Türkiye’yim’ dedi.
Köseoğlu ayrıca tüm yazarlardan, yerli ve milli olana yönelik bilgilendirici yazılar beklediğini kaydetti.