Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile "Yaşayan İnsan Hazinesi" ilan edilen kişilere ödül ve beratlarını takdim etti. Takdim sırasında, atma türkü geleneğinde ödül almaya hak kazanan Osman Efendioğlu ve çırağı Ahmet Çakar kemençe eşliğinde, "Külliyede açıldı 15 Temmuz davası / Belasını bulacak Feto'su, PKK'sı / Çok yakında kopacak Feto'ların kafası / Ha bu mübarek vatan ecdadımın mirası / Reisim üstünüzde Allahımın duası / Mukaddes vatanımı kullanamaz başkası." ifadelerinin yer aldığı atma türkü örneği söyledi. Macahel Yaşlılar Korosu da yerel halk dansı eşliğinde türkü söyledi

Törende, Rizeli atma türkü ustalarından Ahmet Çakar ve Osman Efendioğlu ödül almak için çıktıkları sahnede 15 Temmuz anısına 'o anda' yazdıkları türküyü seslendirdi. Atma türkü geleneğinde ödül almaya hak kazanan Osman Efendioğlu ve çırağı Ahmet Çakar kemençe eşliğinde, "Külliyede açıldı 15 Temmuz davası / Belasını bulacak Feto'su, PKK'sı / Çok yakında kopacak Feto'ların kafası / Ha bu mübarek vatan ecdadımın mirası / Reisim üstünüzde Allahımın duası / Mukaddes vatanımı kullanamaz başkası." ifadelerinin yer aldığı atma türkü örneği söyledi.

UZUN SÜRE ALKIŞLADILAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Kültür Bakanı Nabi Avcı da sanatçıların seslendirdiği türküye hayran oldu, uzun süre alkış tuttular.