Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük nüfusa sahip ailelerinden biri olan Ekşioğlu aile bireylerini bir çatı altında birleştiren Ekşioğlu Vakfı'nın yapılan 25'inci Olağan Genel Kurulu'nda aile üyelerinin yoğun istekleri üzerine başkanlığa Ali Ekşi yeniden seçildi. 

İstanbul'da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da aile bireylerinin yoğun istekleri üzerine aday olan Ali Ekşi Vakıf Başkanlığı'na yeniden seçildi. Ekşioğlu Vakfı'nın yapılan genel kurulunun ardından Çekmeköy'deki Tarihi Park Adana Restorantta Ekşioğlu Vakfı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ekşioğlu Vakıf Başkanı Ali Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı Mahmut Ekşi, Vakıf Meclis Genel Sekreteri Kadem Ekşi,Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili İbrahim Ekşioğlu, Başkan Yardımcısı Aydın Ekşi ile Yönetim Kurulu üyeleri, Süleyman Ekşi, İlyas Ekşi, Yasin Ekşi, Galipcan Ekşi, Selçuk Ekşi, Hızır Ekşi, Kemal Ekşi ile Mustafa Ekşi ve meclis üyeleri katıldı. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi’nin açılış konuşmasının ardından toplantıda Vakfın önümüzdeki dönemde yapacağı faaliyetler ele alındı. 



ALİ EKŞİ: ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK
 

Kendisinin yeni dönemde göreve talip olmadığını ancak aile bireylerinin baskısı üzerine yeniden aday olduğunu anlatan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, açıklamasını şöyle sürdürdü:"Yeni dönemde de bugüne kadar yaptığımız faaliyetleri sürdüreceğiz. Buna ilave olarak Ekşioğlu Vakfı'na bir külliye kazandıracağız. Bunu önümüzdeki 2 yıllık dönmede tamamlamayı hedefliyoruz. Böylece görevimizi tamamlayarak gençlere devredeceğiz. Geçen yıl yaptığımız Kardan Adam Şenliğimizi bu yılda Nisan ayında gerçekleştireceğiz. Geleneksel hale gelen bahar şenliğimizi yağacağız. Ramazan ayında iftar yemeklerimiz ve yardımlarımız devam edecek. Geleneksel hale gelen Ovit Yayla şenliklerimiz de bu yıl yapılacak. 100 dolayında öğrencimize eğitim bursu sağlayacağız. Temelini atacağımız külliyi 2017 yılında tamamlayarak Vakfımızı oraya taşıyacağız ve bizden bu kadar diyeceğiz ancak vakfımızı bırakacak değiliz. Elimizi her zaman vakfımız, İkizdere'miz ve Rizemiz için taşın altına koyacağız."  


"OVİT KIŞ TURİZM MERKEZİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Ovit Yaylası'nın kendileri için son derece önemli olduğunu ifade eden Ekşi "Ovit bizim için vazgeçilmezdir. En büyük hedefimiz Ovit Yaylasını Kış Turizm Merkezi haline getirmektir. Bu yönde ilimiz idarecileri ile temasımız sürüyor. Ovit Kış Turizm merkezi bizim en büyük hayalimizdir. Bunu gerçekleştirmek için çalışma yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.