KARTAL’da 2012 yılında açılan Engelsiz Üretim Atölyesi’nin hazırladığı ürünlerden oluşan sergi, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda açıldı.

Açılışa Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, Spor İşleri Müdürü Yaşar Bıçak, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Danışma ve Koordinasyon Şefliği Bölüm Sorumlusu Özgür Uğur, Kartal İlçesi mahalle muhtarları ve Engelsiz Üretim Atölyesi’nde emek veren engelliler ile aileleri katıldı.

'Üreterek engelleri aşıyoruz' diyerek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından 2012 yılında kurulan Engelsiz Üretim Atölyesi’nin yeni sergisinde birbirinden çeşitli ürünler sergileniyor.

Engelli gençler ve aileleri için umut olan ve onların sosyal yaşama üreterek katılmalarını sağlayarak sanatsal ve el becerilerinin gelişimine katkıda bulunduğu atölyenin yeni ürünleri sergilenmeye başladı. Kartal Belediyesi ve Kartal Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Engelsiz Üretim Atölyesi sergisinin açılışına Kartal Esentepe İMBK Lisesi öğrencileri de katıldı.

Meyve şeklinde sabunlardan, çantalara, biblo eserlerden, mutfak malzemelerine değin pek çok farklı ürünün yer aldığı sergi, engellilerin bir yıllık çalışmasının ürünü. Sergi, 3 gün boyunca ziyarete açık kalacak.

( FOTOĞRAF )