Mersin Uluslararası Müzik Festivali bu yıl 16’ncı kez sanatseverlerle buluşuyor. Bu yıl 2-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak festivalde, dünya sahnelerinin efsane sanatçıları Mersin’de buluşacak.

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde geri sayım başladı. Mersin’in farklı mekanlarında gerçekleştirilecek ücretsiz ve ücretli konser ve gösterilerin hazırlıkları hızla sürüyor. Festival kapsamında Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca’dan KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na, İbrahim Yazıcı’dan Musa Eroğlu’na, Cihan Ünal’dan Fatih Erkoç’a, dünyaca ünlü caz vokalisti Karsu Dönmez’den Türk asıllı olan soprano Ayşe Göknur Shanal ve Hint dansının efsane grubu ’Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu’nun A Passage to Bollywood gösterisine kadar çok sayıda dev isim ve grup sahne alacak.

Hazırlıklar devam ederken, Festival Yürütme Kurulu, düzenlediği basın toplantısıyla bu yılki festival içeriğini kamuoyuna duyurdu. Mersin Uluslararası Müzik Festivali-Sanat Etkinlikleri Derneği’nde düzenlenen toplantıya, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, dünyaca ünlü Mersinli Ressam Ahmet Yeşil ve Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı.

“DEV İSİMLERİ MERSİN’E TAŞIYORUZ”

Mersin Valiliği’nden Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine, odalardan firmalara kadar tamamen kent dinamiklerinin katkılarıyla gerçekleştirilen bir festival olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 2-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Toplantıda konuşan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, festivale destek veren herkese ve her kuruma teşekkür etti. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ni, hep birlikte sahip çıkarak bugünlere getirdiklerini ve festivalin bugün 16 yaşında olduğunu vurgulayan Yağcı, “Ne kadar övünsek azdır. Her yıl olduğu gibi yine dev isimleri, sanatseverlerin dünya sahnelerinde görmeye alıştıkları efsane sanatçıları Mersin’e taşıyoruz. Birbirinden değerli sanatçılarımızın yanı sıra, ustalara saygı konseriyle müziğimizin çınarları olan devlet sanatçıları Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca’yı sanatseverlerle buluşturarak, tarihi önemde bir konserin tanıklığını da tutmuş olacağız. Devlet sanatçılarımızı Mersin’de misafir etmek, Mersinli sanatseverlerle buluşturmak övünç kaynağımız olacaktır. Ayrıca, sizlerin de yakından tanıdığı başka bir devlet sanatçımızı, hepimizin haklı gururu Musa Eroğlu’nu sizlerle buluşturacağız” dedi.

FESTİVALDE 13 ETKİNLİK YER ALACAK

Festivalin açılış etkinliğinin 2 Mayıs’ta 7. Beste Yarışması Final Konseri olacağını söyleyen Yağcı, 5 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri açılış konserinde ise Şef Ali Hoca yönetimde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yeni kurulmuş fakat deneyimli sanatçılardan oluşan KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı, opera yıldızları Murat Karahan ve Teona Dvali’yi sanatseverlerle buluşturacaklarını belirtti. Yağcı, “Toplamda 13 etkinliğin yer aldığı programımızda kimler yok ki; ünlü orkestra şeflerimizden İbrahim Yazıcı, genç yetenek Berfin Aksu ile aynı sahnede yer alırken, Soli Pompeiopolis’in eşsiz ortamında açık hava konseriyle pop ve caz müziğin usta sanatçısı Fatih Erkoç yer alacak. Dünyaca ünlü caz vokalisti Karsu Dönmez ise hiç kuşkusuz hepimizin gönlünü fethetmeye geliyor. Bir diğer önemli etkinliğimizde ise Türk Tiyatrosu’nun usta oyuncusu Cihan Ünal, caz piyanisti, besteci ve orkestra şefi Prof. Erol Erdinç ve TRT TSM solistlerinden Elif Güreşçi’yi aynı sahnede sizlerle buluşturuyoruz. Dünyaca ünlü çellist Floran Kitt ve piyanist I Ting Chen, Viyana’dan gelen konuklarımız olacak. Bu yıl denizaşırı uzaklardan gelen eşsiz bir ses, aynı zamanda Türk asıllı olan soprano Ayşe Göknur Shanal, Sidney’den Mersin’e adıyla şan resitali verecek. Festivalimizin kapanış konserinde ise sanatseverleri dans ve müzik şöleni bekliyor. Hint dansının efsane grubu ‘Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu’, dünyaca ünlü bir isim olan Ashley Lobo’nun koreografisiyle, ’A Passage to Bollywood’ adıyla kapanış etkinliği olarak yer alacak” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER DE SAHİPLERİNİ BULACAK

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal da festivalin içeriğiyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Festival kapsamında her yıl Kent Ödülü, Genç Yetenek Ödülü ve Kent Sanat Ödülü verdiklerini anımsatan Şanal, bu yılki ödülleri şöyle açıkladı:

“Yürütme Kurulu, bu sene Kent Sanat Ödülü’nü Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca’ya verilmesini uygun gördü. 80 yaşın üzerindeler ve yaklaşık 60 yıldır bu ülkenin sanatına hizmet ediyorlar ve bu şehrin de birçok genç sanatçısına öğreticilik yaptılar. Kent Ödülü Semihi Vural’a, Genç Yetenek Ödülü de Aylin Akçil’e verilecek.”

(Kıymet Gökçe / İHA)