İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, çocuk ve genç yazarlar için düzenlenen “Ben İstanbul Olsaydım” temalı hikaye ve şiir yarışması için başvurular 29 Kasım’da başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek hikaye ve şiir yarışmasının teması bu yıl “Ben İstanbul Olsaydım” olarak belirlendi. Dereceye girenlerin Yazarlık Atölyesi’ne kabul edileceği çocuk ve genç yazarlara yönelik yarışma için başvurular 29 Kasım 2018 - 8 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılabilecek. 6'ncı Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması’na 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf, 3'üncü Genç Yazarlar Hikaye ve Şiir Yarışması'na ise 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri katılabilecek.

Yarışma ile çocuk ve gençlerin yaşadıkları şehri daha yakından tanımaları, şehre karşı aidiyet duygularının gelişmesi ve Türkçe’nin dil zenginliğini en güzel şekilde ifade etmeleri amaçlanıyor.

ÖDÜL ALAN ESERLER KİTAPLAŞTIRILACAK
İstanbul genelindeki tüm resmi ve özel okulların katılabileceği yarışmaya öğrenciler okul müdürlükleri üzerinden başvurabilecek. Ödül töreni önümüzdeki yılın Nisan ayında gerçekleşecek yarışmada ödül alan eserler kitaplaştırılacak, dereceye giren öğrencilere uzman eğitimciler tarafından “Yazarlık Atölyesi”nde çeşitli eğitimler verilecek.

Çocuk Yazarlar Hikaye yarışmasında dereceye giren öğrencilerden birinciye dizüstü bilgisayar, Kültür AŞ Yayınları’ndan 150 liralık kitap seti ve okul kütüphanesi için Kültür AŞ Çocuk Yayınları kitap seti, ikinciye tablet ve Kültür AŞ Yayınları’ndan 150 liralık kitap seti, üçüncüye mini tablet ve Kültür AŞ Yayınları’ndan 150 liralık kitap seti, dördüncüden onuncuya kadar ise tablet PC, Kültür AŞ Yayınları’ndan 150 liralık kitap seti hediye edilecek.

Genç Yazarlar Hikaye ve Şiir Yarışması’nın birincisine 3 bin lira, ikincisine 2 bin lira, üçüncüsüne bin lira, dördüncüden onuncuya kadar ise 500 lira para ödülü, tüm öğrenci ve öğretmenlere Kültür AŞ Yayınları’ndan 150 liralık kitap seti hediye edilecek.