Rize’nin değerlerinin ve Kültürünün ortaya konulduğu “Doğa Turizminin Başkenti” sloganı ile bu yıl başlatılan Rize Tanıtım Günlerine ikinci günde katılım bir hayli yoğun oldu.

Ahşap Rize Evi İlgi Görüyor
Rize`den Rize Valiliği, Rize Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü ve diğer kurumların katıldığı Feshane Rize günlerinde en çok ilgiyi çeken ise, ahşap olan ve yapımı 1 ay süren 80 m2  Rize evi oldu.

İki katlı olarak yapılan Rize evinin alt katında eski evlerde kullanılan eşyalardan oluşan müze, üst katında ise gelen misafirlerin ağırlanacağı cumbalı bölümler yer alıyor. Evin bulunduğu alandaki görevliler gelen misafirlere evin içerisini gezdiriyor. Karadeniz yaylalarında çok sayıda bulunan ahşap evlerin insan sağlığına faydalı olan yönlerinden bahsediliyor.

4 Farklı Dillde Afişler Hazırlandı
Doğa turizminin başkenti Rize sloganı ile hazırlanan bu yıl ki tanıtım konseptine Kardeşlik vurgusu ön plana çıkarıldı. Alt slogan olarak kullanılan "Gelun bi Çay içelum" daveti İngilizce, Lazca, Kürtçe ve Türkçe dillerinde hazırlanarak İstanbul sokaklarına asıldı. Bu sayede Feshane’de yapılan Rize Günlerine yerli ve yapancı turistler daha fazla katılım sağlıyor.

Yöresel Lezzetler İlgi Görüyor
Yerel ve Ulusal Basının yakından takip ettiği Rize Günlerinde Rize Belediye Başkanı Prof. Dr.
 Reşat Kasap ulusal bir televizyon kanalında vermiş olduğu röportaj da; “Rize günleri sayesinde hem İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin hasretlerini gidermiş oluyoruz hem de İstanbul’da yaşayan diğer insanların Rize’ye yönelik meraklarını arttırıcı bir çalışma yapmış oluyoruz. Burada 4 gün sürecek olan bu faaliyete tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Başkan Kasap, Rize’nin yöresel tatlarının her birinin ayrı bir değere sahip olduğunu belirterek, “Yöresel lezzetlerimizin hiçbirini birbirinden ayıramam. Çocukluğumdan beri yediğim içtiğim bütün lezzetler burada tanıtılıyor. Burada bulunan kurufasülye, kara halana sarması, kavurma, laz böreği, pepeçura, Çamlıhemşin çöreği, mısırunundan yapılmış helva, simit ve kaşar, likapa, muhlamanın iki farklı yapılmış şekli ve deniz ürünlerinin farklı lezzetleri misafirlerimizin beğenisine sunuluyor” şeklinde konuştu.