Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Karabük Üniversitesi işbirliğiyle “Kore Kültür Günü” etkinlikleri düzenlendi.
Üniversitenin 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliklere Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Etkinlikler Kore film gösterimiyle başladı. 1950 Kore Savaşı sırasında savaştan kaçarak babasının yerine 5 kişilik ailesinin başına geçmek zorunda kalan, ailesinin geçimini sağlamak için çalışan, kendi ailesini kuran bir babanın hikayesinin anlatıldığı “Ode To My Father” (Sözün Değeri) filmi beğeniyle izlendi.
Film gösteriminin ardından Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho “Kore Kültür Günü” hakkında bilgi verirken, sonrasında ise “Kore tarihi ve Kore-Türkiye ilişkileri, Kore’de eğitim, Korece dili tanıtımı, Kore’de turizm” semineri verildi.
Müsteşar Cho, slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumda; Güney Kore ile Türkiye’nin ortak kültürel ve ekonomik işbirliğinden, gelenek ve göreneklerinin benzerliklerinden bahsederek, Güney Kore ile Türkiye’nin kardeş ülke olduğunun altını çizdi. Kore kültürünü en iyi yansıtan geleneksel şan ve dansın beraber olduğu ’2016 Arirang Kantat’ adıyla Kore Geleneksel Müzik Konseri gerçekleşti. Koreli sanatçıların geleneksel kıyafetler içinde söylediği ’Katibim’ şarkısı dinleyenlerden büyük alkış aldı. Etkinlikler Teknoloji Fakültesi fuaye alanında Kore’nin geleneksel kıyafetlerinin tanıtılmasıyla sona erdi.
Program sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho “Soritarae” grubuna teşekkür ederek, çiçek takdim etti.