Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Rusya ile ilişkiler konusunda, “İki büyük komşu ülkeye yakışan da Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajında vurguladığı gibi münasebetlerimizi halklarımızın layık olduğu, hak ettiği düzeye taşımaktır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Kütüphane Başkanlığı’nın el yazması Kur’an-ı Kerimleri ve Fahreddin Yanova’nın “Padişahlar, Tuğra ve Paraları Sergisi”nin açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’nın milli günü vesilesiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e gönderdiği mektup ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Rusya Milli Günü dolayısıyla Rusya Başbakanı Medvedev’e tebrik mesajı göndermesine ilişkin soru üzerine Bakan Avcı, “Aslında olması gerekenler oluyor. İki büyük komşu ülkeye yakışan da Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajında vurguladığı gibi münasebetlerimizi halklarımızın layık olduğu, hak ettiği düzeye taşımaktır. Dolayısıyla bu sayede karşılıklı iyi niyet beyanlarını önümüzdeki günlerde bu temasların daha da ileri noktalara taşınacağını temenni ediyorum” dedi.
Dostluk ve komşuluk ilişkilerinde iyi niyetin her zaman önemli olduğuna dikkat çeken Avcı, “Sadece turizm açısından da bakmıyoruz. Açıkçası dostluk ve komşuluk ilişkilerinde iyi niyet her zaman önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajında da vurgulanan budur. Nitekim yapılan açıklamada da bu iyi niyetin olduğu görülmektedir” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’NİN TURİZM STRATEJİSİ OLABİLDİĞİNCE GENİŞ DESTİNASYONLARA AÇILMAKTIR”
“Türkiye’nin turizm stratejisi olabildiğince geniş destinasyonlara açılmaktır” diyen Bakan Avcı, “Bugüne kadar sınırlı olan pazarlara açılmak hem ürün çeşitliliği hem de pazar çeşitliliği açısından stratejimiz bunu çoğaltmaktır. Dolayısıyla birbirinin yerine ikame edilen turistlerden değil, hepsini bir arada daha da genişleyen bir hamlede söz etmek daha doğru olur. Türkiye’nin gerçekten taşıdığı turizm potansiyelinin de gereği gibi değerlendirildiği söylenemez. Yapılan yatırımlarla da karşılaştırıldığı zaman turizm gelirlerimizin az bile olduğu söylenebilir. Tanıtım önemli bir faktör, burada da dünyanın her yerine, bütün dünyanın hedeflenmesi gerekir. Nitekim bunun olumlu işaretlerini de alıyoruz. Gerek biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, gerekse ilgili meslek kuruluşlarımız şimdi çok daha geniş alanlara kendini tanıtmak için gerekli çabayı harcıyoruz” diye konuştu.
“BU YIL ERKEN REZERVASYONLAR YÜZDE 30 ARTIŞ İLE 4 MİLYONU GEÇTİ”
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasının iç turizme faydalı olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, “Bir de bu 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin de iç turizm açısından faydalı olduğunu görüyoruz. Nitekim geçen yıl ilk 5 ay içerisinde erken rezervasyon sayısı 3 milyondu. Bu yıl erken rezervasyonlar yüzde 30 artış ile 4 milyonu geçti. Biz öyle ümit ediyoruz ki bu tatil ile erken rezervasyonlarımızda 4 milyon 30 bini geçecek” ifadelerini kullandı.