Rize Halk eğitim merkez müdürlüğünün Rize”de açtığı “ Her yaşta sanat” kursuna 60 ile 75 yaş arasında kadınlar katılarak kursu başarıyla tamamladılar.

Rize Kültür Merkezinde düzenlenen sergide 60 -75 yaş arası kadınlar el emeklerini sergiledi., Kurs sergi salonunun açılışını Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize AK Parti Milletvekili Hasan Karal yaptı.

Kursa katılan kursiyerlerden  15'i 60 ile 75 yaş arasında olması sergiye ilgiyi daha da arttırdı. Bu kursiyerlerin el nakısı, makine nakışları, iğne desenleri, Yağlı baya resim, kabartma resim yapımı, dikiş gibi çeşitli kurslarda eğitim gördükleri belirtildi.



“ Her yaşta sanat” sergisinde sergilenen eserler arasında, Yatak örtüleri, makine nakış işlemeleri, iğne üyaları,,elbise ve gecelik dikimleri ile kabartma resim, yağlı boya resimler sergilendi. Kursa katılan 60 ve 75 yaş arası kursiyerler Emine Kurt, Fatma Telci, Gülay Kasap, Güner Yıldız, Halime Köse, Melek Sümer, Memnune Daloğlu, Meryem Yamak, Nermin Sudançıkmaz, Perihan Türüt, Sabile Akmehmet, Seher Muacıiroğlu, Semiha Kurt, Şükran Çolakoğlu ve Uğur Bekiroğlu kursa kendi istekleri ile katıldıklarını ve kısa sürede öğrendiklerini belirttiler. Biz becerikliyiz Kursiyerlerden 68 yaşında ki Emine Telci “ Kursa katılmayı kendim istedim, kısa sürede öğretmenlerimiz sayesinde öğrendim, nakış ve iğne işleri yaptım, torunlarıma çeyiz yaptım, bizim yaşımız geçse de Karadeniz kadını beceriklidir” dedi.