Altınordu Belediyesi, Taşbaşı Mahallesi’nde bulunan 19. yüzyıl otantik mimariyle inşa edilen evlerin bulunduğu alanda iki tarihi evi aslına uygun restore etti.
Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta geçen yıllarda doğa şartlarına yenik düşerek yıkılan iki tarihi evin aslına uygun rölevesini çıkaran Altınordu Belediyesi, birkaç aydır sürdürdüğü çalışmalarda son aşamaya geldi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Menekşe Sokağı’nın tamamlayıcı unsurları olan bu yapıları orijinal haliyle, rölevesinde nasıl varsa o şekliyle yeniden inşa ettik. Şu an ekiplerimiz 43 ve 44 numaralı iki eski Ordu evlerinin orijinal şekliyle yapımında son aşamaya geldiler. Çalışma bitirildiğinde, hem fonksiyon olarak hem dış yüz olarak hem de menekşe sokağa kattığı özellikler olarak çok farlı bir hale gelecek” dedi.
Altınordu ilçemizin en güzel mahallelerinden birisi olan tarihi Menekşe Sokak’taki bu binalar haricinde diğer tarihi yapılar için projeler düşündüklerini belirten Başkan Engin Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak tarihimize her zaman sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam ediyoruz. Ordu Valiliğimiz ile yürüttüğümüz bu çalışmalar son olmayacak. Başka tarihi eserlerimizin korunması ve restorasyonlarının yapılması için girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.
Başkan Engin Tekintaş, iki tarihi evin restorasyonu için bugüne kadar 366 bin TL harcandığını kaydetti.