RİMER Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Rize’de 2007 yılında kurulan EBRULİ YSD ve Üsküdar Belediyesi ile beraber Rize’nin sanat ve zanaatkarı adına bir büyük ve önemli projeye imza attı.

Biri İstanbul’da, diğeri Rize’de faaliyet gösteren iki derneğin, Üsküdar Belediyesi ve TC Kültür Bakanlığının katkısı ile 7, 8, 9 ve 10 Mart günlerinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde organize ettikleri RİZELİ ELLERDEN SANAT PINARI SERGİ VE KONSERİ’nin açılışı, hafta içi olmasına rağmen kalabalık bir davetli grubunun eşliğinde gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Zeki Bıyık, RİMER Kurucu Üye ve Onur Üyeleri Tuncay Mataracı, Bülent Koç, Mahmut Ekşi ve Rimer Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Aksoylu ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu’nun birlikte açılış kurdelesini kestikleri sergi Perşembe Günü akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak.

Proje kapsamında Rizeli zanaatkar ve sanatçıların Ebru, Kaligrafi, K'atı, Tezhip, Filografi, Ahşap Yakma gibi Sepet yapımından Şiire, Diaroma'ya, Müziğe kadar klasik, yerel ve plastik sanatlara ait örnekleri, Sanatçı Maksut Mercan’ın “diaroma-Osmanlının Kanatları” özel maket koleksiyonu gibi eserleri sergileniyor. Dördüncü günün sonunda da Rize’den gelecek halk ve sanat müziği sanatçılarına İstanbul'dan Laz Mehmet Yavuz'un da katılımı ile gerçekleşecek sahne performansı ile etkinlik tamamlanmış olacak.

Proje hakkında RİMER Genel  Sekreteri ve Organizasyon Komitesi Başkanı Selahattin Bakır, “Mart’ın ikisi Rize’nin Kurtuluşu Günü, 8’i de Dünya Kadınlar Günü. İki anlamlı günü bir arada Rize’mizin yerel sanat ve kültürünü İstanbul’da yerleşik hemşerilerimiz ve yöremize ilgi duyan Üsküdar ve İstanbullulara sunarak, bir anlamda görücüye çıkararak kutluyoruz. Projenin sanat tarafını Rize’de Ebruli Derneği hazırladı, biz de RİMER olarak İstanbul ayağını a’dan z’ye organize ettik. Her detayı düşündük, yüksek maliyet yüklenmeden iyi bir tanıtım programı uyguladık ve açılışta da kalabalık ve bir o kadar da nezih bir kitle beraber olduk. Rize’nin sanat ve zanaatkarlarını Rize dışında ilk kez bu kadar büyük ve sanata – temsile uygun ortamda sanatseverlerle buluşturduğumuz, projeyi üstlendiğimiz ve başarıyla gerçekleştirdiğimiz için RİMER adına hem mutlu, hem de gururluyuz. Bu gururu yaşamamıza omuz veren başta Üsküdar Belediyesi, Elite Hotel Grubu, Güzel Çay ve KBS olmak üzere destekçilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Sergi 3 gün daha açık kalacak ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneğinin sanatçılarının bin bir emekle ve özenle hazırladıkları farklı konularda ki eserleri İstanbul’daki hemşerilerimizin mutlaka görmesini, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezini ziyaret etmesini arzu ediyoruz. Sergiyi gezerken RİMER’in de sıcaklığını, samimiyetini hissettirmek, çayımızı ikram etmek istiyoruz” dedi.

Serginin son günü olan 10 Mart Perşembe günü akşam 19:00 da da 8 Mart Dünya Kadınlar gününe ithafen düzenlenen konser öncesinde de Rize’den başarı hikayesi olan kadınlarında yer alacağı bir kutlama programı, panel olacak.