Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya)() - SEYDİŞEHİR  Belediyesi'nin düzenlediği altı gün devam eden ünlü sanatçıların sahne aldığı ve on binlerce  kişinin akın ettiği büyük şölen sona erdi.

Seydişehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.si gerçekleştiren şölenin son akşamında sevilen sanatçı Uğur Işılak Seydişehirlilerle buluştu.10-15 Ağustos tarihlerinde Kuğulu Park'ta gerçekleştirilen yarışmaların, gösterilerin  yer aldığı, TRT Radyo Sanatçısı Hakan Yılmaz'ın sunuculuğunu yaptığı Koray Avcı, İsmail Altunsaray, Esat Kabaklı, Grup İmera, Hüseyin Kağıt, Uğur Işılak gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı şölen büyük beğeni aldı. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın ev sahipliğinde gerçekleşen şölene, Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Protokol üyeleri, STK Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve on binlerce vatandaş katıldı.

Kuğulu kalkınma şöleni etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Çilek yarışmasında ilk üç sırayı Dikilitaş'dan yarışmaya katılan üreticiler aldı. 19 çilek yetiştiricisinin  katıldığı ve jüri üyelerinin birinciyi seçmekte zorlandığı çilek yarışmasında, birinciliği Ali Taşdöğen,ikinciliği Fikret Dinç, üçüncülüğü ise Suna Taşdöğen aldı. TRT Sanatçısı Hakan Yılmaz ve Orkestrası şiir sunumu ve okçuluk gösterisi ile program devam etti.

Şölene katkı sağlayan sponsorlara protokol üyeleri tarafından takdim edilen plaket töreninin kapanışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, meydanları hınca hınç doldurdukları için Seydişehir halkına teşekkür etti.

Başkan Tutal; "4,5 yılı sizlerle birlikte tamamladık.İlçemizin güzelleşmesinde, modern bir şehir ,modern bir yapılaşma ve yeşil bir şehir olmasında, gece gündüz çalıştık. Termal, Seyidharun, Kuğulu projesi bunlar Seydişehir'in çehresini değiştirecek. Sosyal çalışmalar ve projelerinde ilkleri yaşadık" dedi. Geleneksel hale dönüştüreceğimiz şölenimizin ikincisini tamamladık diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Seydişehir'de güzel hizmetler yapmaya gayret ettik. Sizler her şeyin en güzeline, en iyisine layıksınız. Bunları hep birlikte sizlerle yaptık. Eski Bakan Yardımcımız ve Kaymakamımız, STK Başkanlarımızla birlikte sizlere güzel hizmetler yapmak için gayret ettik. Son zamanlarla Türkiye'de farklı olaylar yaşanmakta. Döviz üzerinde oynanan oyunlar bizi yıldıramaz. İnşallah bu oyunları biz bozacağız. Amerika'nın ekmeğine aşına , meyvesine, sebzesine  ihtiyacımız yok.Moralimizi bozacak bir şey yok.  Elhamdülillah başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizlerde moralinizi hiç bozmadınız. Seydişehir Belediyesi ve STK'ları olarak bizlerde bu noktada ciddi çalışmalar yapıyoruz. Seydişehir'de yerli malının kullanılması, yerli üretimin desteklenmesi , yabancı olan Amerikan ve İsrail malı olan ürünlerinin kullanılmaması için çeşitli kararlar aldık. Kapitalist sistem ekmeğine ve karına dokunduğun zaman geri adım atar. Biz kendi ürünlerimizi kullandığımız zaman hizaya gelirler zaten gelmeye de başladılar. Birçok ünlü sanatçılarımızı ağırladık. Seydişehir halkına, bölge halkına teşekkür ediyorum. Şölenimizin altıncı günündeyiz, hiç bir olumsuzluk, hiçbir taşkınlık yaşanmaması çok güzel bundan dolayı sizlere ne kadar teşekküre etsek azdır." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından sanatçı Uğur Işılak; "Türkiye'yi 1980'lerin, 90'ların Türkiye'siyle karıştırdılar. Darbe yaptıkları zamanları hatırladılar. Ama bu milleti temsil etsin diye en üst merciye gönderdiğimiz O Başkan ilk defa bunlara tarih önünde ağızlarının payını verdi. İsterse dolar 100 lira olsun. Allah'a şükür bu günleri gördük ya. Pes ettiklerini gördük ya. Hukuksuzluklarına karşı had bildiren bir Başkanımızın olduğunu gördüm ya ölsem de gam yemem" şeklinde konuştu. Daha sonra birbirinden güzel parçalarını seslendiren ünlü sanatçı meydanı dolduran vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Işılak, konserin finalinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına uyarladığı Dombra parçasını vatandaşlarla birlikte coşkuyla seslendirdi.

Konser sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca ,Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ,sanatçı Işılak'a plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI