İki dönem Rize Baro Başkanlığı yapmış olmasının yanında 17 yıl Rizespor’da bir fiil yöneticilik yapan, futbolun bir çok kademesinde yer aldıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanlığı görevini de yapmış olan Av. Hüseyin Karaahmetoğlu  yeni kitabını “Sporda Irkçılık ve Ayrımcılık”  adıyla yayınladı. 

Alanında kaynak bir eser
306 sayfadan oluşan kitapta dünya sporunda ırkçılığın geldiği nokta ve alınması gereken tedbirler maddeler halinde anlatılıyor. Kitap alanında tek ve kaynak eser olma özelliği taşıyor. 

“Son zamanlarda Dünyanın hemen hemen her yerinde ırkçılık ve ayrımcılık ile birlikte islamafobi adı altında yapılan yabancı düşmanlığında ciddi da bir artışın olduğuna şahit olmaktayız” belirten Karaahmetoğlu bu nedenle kitaba başlık olarak adlandırdığımız "Sporda Irkçılık ve Ayrımcılık" adını vermiş. Dünya da ciddi boyutlara ulaşmış olan ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı ve bu bağlamda yapılması gerekenler kitapta kapsamlı olarak yer alıyor. Ünlü Gazeteci Yazar Faik Çetiner bu çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada “Hiçbir tarihsel, dinsel, siyasal yahut bilimsel desteği olmayan bu ırkçılık zırvasına bu kitap en iyi tepki olmuştur” dedi.

Av. Hüseyin Karaahmetoğlu Kimdir?
1959 yılında Rize'de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Rize'de tamamladıktan sonra Rize Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümünü ve sonrasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık stajını memleketi olan Rize'de tamamladıktan sonra, 1986 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Rize Barosunun Yönetim Kurulu üyeliği ve sonra,2000-2004 yıllarında iki dönemde de Rize Barosu Başkanlığı görevinde bulundu. Uzun yıllar Rizespor Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte birden çok dernek ve Spor kulüplerinde Başkan veya Yönetim Kurulu üyesi oldu. Rizespor, Esnafspor ve Kalegülbaharspor kulüplerinde futbol ve basketbol oynadı. Rize Spor İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, TFF-PFDK Başkan ve yönetim kurulu üyeliği yanında, İki dönem de İzmir Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu (TVK) Başkanlığı görevlerinde bulundu. Rize Meslek Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olarak bir süre hukuk dersleri verdi. Spor ailesinin en önemli derneklerinden biri olan FFHGD Genel Merkezinin fahri olarak avukatlığı yapmaktadır. 1986 yılında Rize'de ve 2009 yılından bu yana da İstanbul Esentepe'de kendisine ait Karaahmetoğlu Hukuk Bürosunu işletmektedir. Birçok gazete ve dergide yayınlanmış makalelerim ve herkesin okuması amacı ile "Ticaret Kanununda Yapılan Değişiklikler (2012), "Sporda Şiddet, Şike ve Teşvik Primi" (2015) isimli ücretsiz yayımlanan kitaplar ile "İş hukukunda işverenlerin dikkat etmesi gereken hususlar" (2014) isimli el kitabı mevcuttur. Halen Rize Vakfı ve Mustafa Enver Adakan Vakfı Yönetim Kurulunda görev yapmaktayım. Çeşitli Spor Kulüplerinde kongre üyeliklerim bulunmaktadır. Evli ve bir çocuğu vardır