Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rizeli hemşehrisi Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar, Erdoğan’ın bilinmeyen fotoğraf ve belgelerini “Uzun ince bir yol, Bir uzun adam” isimli kitap çalışması ile bir araya getiriyor.

Bir çok kültürel esere imza atan, İETT Genel Müdürlüğü’nde Foto Film Operatörü olarak görev yapan Rizeli Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatından kesitlerin yer aldığı “Uzun İnce Bir Yol - Bir Uzun Adam” isimli kitabının çalışmalarına başladı. Kar, kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinin köklerinin dayandığı Rize ilinin Güneysu ilçesinden yola çıkarak Cumhurbaşkanlığına uzanan uzun ince bir yolun, başarılarla dolu bir yaşamın hikâyesini gözler önüne seriyor. Kitapta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilinmeyen yönlerine ilişkin belge, bilgi ve fotoğraflara da yer veriyor.


Araştırmacı-yazar Fatih Sultan Kar, çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugüne değin yaptığım kitaplar hep Rize ve Rizeliler’e yöneliktir. Rize tarihi üzerine araştırmalar yapıyorum. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız zirveye çıkmış bir hemşerimizdir. Ayrıca yaklaşık yirmi yıldır İETT Genel Müdürlüğü’nde çalışıyor, bu köklü kurum içinde araştırmalar yapıyorum. Cumhurbaşkanımız 24 Temmuz 1974 - 13 Ağustos 1982 tarihleri arasında bu kurumda çalışmış Yolu İETT’den geçen bir dünya lideridir. Kendisine olan sevgim de eklenince böyle bir çalışma için kolları sıvadım. Bu bağlamda elinde daha önce yayınlanmamış bir hatırası, fotoğrafı olanlardan bilgi desteği bekliyorum” dedi.

Kitapta yer alacak fotoğraflar arasında yazarın Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu ilk gün makamında çekilen hatıra fotoğrafından, futbolculuk yıllarına dair fotoğraflar, haber küpürleri, Erdoğan’a ait çay cüzdanı ve bir çok özel fotoğraf da yer alıyor.