Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik. İşte o filmler:

Bu da Nereden Çıktı?

Ned ailesine bağlı, sevecen ve korumacı bir babadır. Her tatilde Stanford’ta okuyan kızını ziyarete gitmekte olan aile bu sefer de yollarını üniversiteye çevirmiştir. Ancak Ned ve ailesi kızıyla buluştuğunda Ned’in en büyük kabusunun gerçek olduğunu görürler. Stephanie’nin bir erkek arkadaşı vardır. Hem de bu erkek arkadaş Silikon Vadisi’nde başarılı olmuş genç bir milyarderdir. Ned kızını bu adamdan kıskanarak farkında olmadan tuhaf ama iyi kalpli olan Laird ile rekabete girer. Ancak Silikon Vadisi’nde dünya çok farklıdır ve Laird’in kızına evlenme teklif etmeyi düşünüyor olması da Ned’in panik seviyesini arttırmaktadır...

Gençlik komedisi olan filmde Breaking Bad dizisinin yıldız oyuncusu Bryan Cranston başrolü James Franco ile paylaşıyor.

Jackie

Başkan John F. Kennedy’nin 1963’te Dallas’ta uğradığı suikast sonucu ölmesinin ardından First Lady Jacqueline Kennedy(Jackie), tüm ülkenin gözü üzerindeyken bu büyük travmayı atlatmak, kocasının tarihi mirasını yaşatmak ve çocuklarının karşısında dik bir duruş sergilemek zorundadır. Film, suikast gününü ve cenaze hazırlıklarını suikasttan bir hafta sonra Jackie’nin LIFE dergisine verdiği röportajı kaynak alarak anlatıyor.

Natalie Portman’ın Jackie Kennedy’i canlandırdığı dram filminin yönetmen koltuğunda Şilili yönetmen Pablo Larrain yer alıyor. Filmin başrolündeki Portman’a Greta Gerwig, John Hurt ve Max Casella eşlik ediyor. Yapımcılığını Darren Aronofsky’nin üstlendiği filmin senaryosu ise Noah Oppenheim tarafından kaleme alındı.

Kötü Çocuk

Kayla doğduğu gün babası tarafından terk edilmiş, yaşamı boyunca annesi tarafından büyütülmüş ve artık lise çağında bir genç kızdır. Ancak kendisini terk eden babasının aniden ortaya çıkmasıyla hayatı değişir. Kayla, on yedi yaşına girdiğinde, ilk kez gördüğü babasıyla, yabancı bir şehre taşınır. Bu yeni şehirde, İstanbul’da, bir yandan babasıyla yaşama zorluğu çekerken bir yandan da yeni bir okula alışması gerekecektir. Fakat daha okulun ilk gününde hiç beklemediği birisiyle, gizemli Meriç ile tanışır. Kayla’nın hayatı sırlarla dolu Meriç’in peşinden gittikçe iyice karışacaktır.

Minik Kahramanlar Macera Peşinde

Minik Kahramanlar Macera Peşinde Eduardo Schuldt tarafından yönetiliyor ve orjinalinde Bruno Ascenzo, Giovanni Ciccia ile Connie Chaparro tarafından seslendiriliyor.

Fransa’yı sallayan olayların olduğu bir dönemde Jules Verne’in yarattığı bütün karakterler yaşamıştır ve bunun farkında değillerdir. Yeni Fransa başkanı ve kültür bakanı yazarın kitaplarını düzenleyerek bir kitap yapmak isterler ve herşeyi birbirlerine karıştırırlar. Bu durumu değiştirebilecek olanlar sadece 4 kişiden oluşan yetenekli bir çocuk grubudur. Zamanda geriye gider ve yazarın kitaplarındaki karakterleri teker teker yerlerine koyarlar.

Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın üstlendiği film, Büşra Küçük’ün yazdığı çok satan ve internet üzerinden 100 milyondan fazla okunan seri Kötü Çocuk’un beyazperde uyarlamas. Filmin başrollerini Tolga Sarıtaş ve Afra Saraçoğlu beraber üstleniyor.

Moana

Moana Antik Polenezya’da yaşayan bir kabilenin şefinin cesur kızıdır. Güçlü ve korkusuz Moana doğanın içinde büyümüştür ve neşeli bir kızdır. Ancak yarı tanrı Maui tarafından yapılan korkunç bir lanet onun adasına dek ulaşır. Maui tanrıça Te Whiti’nin kalbini çalarak onu kızdırmıştır ve şimdi balıkçılar balık tutamaz olmuş, ekinler yetişmeden solar olmuştur. Ancak Moana bu duruma boyun eğmemeye kararlıdır. Güney Pasifik’ten yola çıkan genç kızın amacı laneti sonlandırmak için yarı tanrıyı bulmak ve ona çaldığı şeyi iade ettirmektir...

Daha önce Prenses ve Kurbağa, Define Gezegeni ve Herkül filmlerini birlikte yöneten Disney’in gedikli isimleri John Husker ve Ron Clements, bu defa izleyiciyi şiirsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Olanlar Oldu

Zafer ve annesi Döndü Hanım Ege’nin bir kıyı kasabasında birlikte yaşamaktadır. Yaşı geçmekte olan oğlunun kasabanın güzeli Mehtap’tan ayrılmış olmasına ve hala evlenmemiş olmasına üzülen Döndü, bu gidişata son vermek için harekete geçer. Bu esnada mütevazı teknesinin sorunlarıyla boğuşan Zafer’in yaptığı mavi turda olanlar olur! Zafer ünlü dizi oyuncusu Aslı ile tanışır ve ikili arasında önüne geçilemez bir çekim başlar. Ancak Aslı Döndü Hanım’ın ideal gelini olabilecek midir? Mehtap’ın babası İbrahim’in sinsi planları da Zafer ve ailesinin peşini bırakmayacaktır. Tüm bunların üstüne Aslı’nın eski sevgilisi dde tatile dahil oluverir! Bu tatilde aşk, komedi ve talihsizlikler birbirini kovalayacaktır!

BKM yapımı komedi filminin oyuncu kadrosunda başrolde Ata Demirer yer alırken, kendisine Tuvana Türkay, Salih Kalyon, Ülkü Duru, Seda Güven, Renan Bilek ve Toprak Sergen gibi tanınmış isimler eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda Hakan Algül’ün oturduğu komedi filmi Olanlar Oldu’nun senaryosunda da Ata Demirel’in imzası var. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Ahmet Sesigürgil üstleniyor.

Pepee: Birlik Zamanı

Pepee, dedesinin labratuvarında ürettiği teknolojik sıcak hava balonu ile Türkiye semalarında kaybolur. Bu uçan teknolojik balon Pepee’yi önce Adıyaman-Nemrut, Urfa-Göbeklitepe ve en son ise Kapadokya’ya götürür. Pepee başına gelen onca işten sıyrılıp evine geri dönebilecek midir? Acaba gerçeği bulabilecek midir? En önemlisi sevginin ve bir olmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlayabilecek midir?

Aynı isimli sevilen milli çizgi film dizisinin üç boyutlu bir animasyon filmi Pepee:Birlik Zamanı’nda Pepee’yi Yağız Alp Şimşek seslendirirken, seslendirme kadrosunda Iraz Elif Kıraç, Çağrı Manas Kıraç, Meryem Atmaca ve Emre Törün de bulunuyor. Hüseyin Emre Konyalı’nıon yönettiği film Mars Dağıtım dağıtımıyla Düşyeri Yapım tarafından hazırlandı.

Vezir Parmağı

3 katıya yayılmış, farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden insanları tebaası olarak bünyesinde barındıran Osmanlı İmparatorluğu uzun yıllardır bitmeyen savaşlardan yeni bir tanesine daha girmektedir. Ülkenin dört bir yanından eli silah tutan erkekler asker olarak orduya alınır. İmparatorluğun 5 ayrı bölgesinden yola çıkan, farklı kültürlere ait hamallar savaşa giden bu ordunun neferleri olacaktırlar...

Filmin yönetmenliğini ve senaryosunu Mahsun Kırmızıgül üstlenirken filmin yapımcılığı ise Boyut Film’e ait. Oldukça kalabalık bir oyuncu kadrosunun yer aldığı yapımda başrol yine Mahsun Kırmızıgül’e aitken, kendisine Ali Sürmeli, Selim Bayraktar, Peker Açıkalın, Orçun Kaptan, Levent Sülün, Rana Cabbar, Metin Yıldız, Talat Bulut, Altan Erkekli, Cihat Tamer, Nuri Alço ,Muhammed Cangören, Hayrettin Karaoğuz, Yasemin Yalçın, Gülben Ergen, Ece Uslu, Derya Şensoy, Meral Çetinkaya, Aydan Burhan, Güner Özkul Fatoş Seymen,Suna Selen ve Defne Yalnız’dan oluşan oldukça kalabalık bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

(İHA)