AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Gediz’de ilk kez düzenlenen ekonomik istişare toplantısına katıldı.
İlk önce Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’nu makamında ziyaret eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, belediyenin yürüttüğü projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Yapılan görüşmelerin ardından Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Gediz Ticaret ve Sanayi Odası’nda (GTSO) ilk kez düzenlenen ekonomik istişare toplantısına katılan AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, burada sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.
Toplantının açış konuşmasını yapan Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, böyle bir toplantının Gediz’de ilk defa yapılmasını sağlayan ve bu vesile ile işadamlarının bir araya gelmesine sebep olan İl Başkanı Ali Çetinbaş’a şahsı ve kurumu adına teşekkür etti.
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, konuşmasında, “Gerek Kütahya’da gerekse Ankara nezdinde de bu sorunları yeni teklifleri değerlendirmek mecburiyeti vardır. Bu açıdan İl Başkanımız Ali Çetinbaş’a bu ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyorum. Elbette sanayi ve ticaret kompleks karmaşık ve zaman zaman değişik gündemlerle yürüyen bir alandır. Dolayısıyla sanayi ve ticarette sorunun olmaması diye bir şey olamaz. Malumunuz bu 15 Temmuz sonrası Türkiye’de çok daha farklı ticaret ve sanayi senaryoları konuşuluyordu ama Gediz perspektifinden bakarak Gediz için söylüyorum. Korktuğumuz olmadı Allah’a şükür inşallah daha iyisi olur.Gediz’de bir Organize Sanayimiz var. Gediz Ticaret ve Sanayi Odası aynı zamanda Gediz Organize Sanayisini de temsil ediyor. Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde yüzde 85’in üzerinde bir doluluk sağlanmıştır. Benim 3 dönem Belediye Başkanlığımın içerisindeki en önemli proje olarak görüyorum. Burada yatırım yapan bütün sanayicilere teşekkür ediyorum. Eğer Gediz Organize Sanayi Bölgesi olmasaydı Gediz’in şuan ki elde ettiği ticaret potansiyelini, sanayi potansiyelini, iş gücünü bizim oluşturmamız mümkün değildi. Bununda temeli Ak Parti Hükümetinin sanayi ve ticarete katkılarıdır. Kısmi bedelsiz arsa teşvikleri, buradaki çalışanlara teşvikler, katma değer vergisiyle ilgili, enerjiyle ilgili pek çok alanlardaki teşvikleriyle sanayicilerimiz tabiri acizse bacalarını tüttürdüler. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Gediz halkı ve Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım adına teşekkür ediyorum. Eğer Kütahya 2004 yılı son baharında kalkınmada öncelikli kapsamına alınmasaydı bugün biz Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nden bahsetmiyor olabilirdik. Bugün Gediz’in nüfusu da 15 bin kalırdı. Eğer biz 17 bin nüfuslu bu şehrimizi merkezde yaşayanlarıyla 25 bin noktasına getirdiysek burada sanayinin ve ticaretin rolü vardır. Bütün hükümetlerimize, başbakanlarımıza olumlu siyaseti yapanlara teşekkür ediyorum” dedi.
"20 firma Gediz’de bin kişiye istihdam sağlıyor"
AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş da, “İlkini gerçekleştirdiğimiz bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını ortak sevdamız olan Gediz’imize katkı sağlamasını diliyorum. Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 20 firma Gediz’de bin kişiye istihdam sağlıyor. Gediz ekonomisine bu vesileyle katkı sağlamaktadır. Yeni teşvik sisteminin itici gücüyle bu yatırımlar daha da artacak ve Gediz ekonomisi bizce büyüyecektir. Gediz Organize Sanayi Bölgesi, Anadolu’daki en cazip OSB’leri arasında yer alıyor. Gediz 4. Bölge desteklerinden yararlanmaktadır. Ege Bölgesi’nde bölgesel dağılıma göre teşvikten yararlanan başka bir yer yoktur. Tüm Kütahya üzerinden baktığımızda yatırım, teşvik sisteminde alınabilecek en üst seviyededir. Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilecek bölgesel teşvik kapsamındaki yatırımlarda kurumlar arası desteği ve SGK işveren payı desteği unsurlarında da biz 5. Bölgede yer alıyoruz. Gediz Ticaret ve Sanayi Odası’nda girişimcilik kültürünün gelişmesi önemli. Odamıza bu noktada büyük görevler düşüyor. Bu nedenle yatırımcılarımızı cesaretlendirecek, doğru alanlara yatırım yapmasını yönlendirecek yatırım ortağı ve Gediz’in fırsatlarını yatırımcıya aktaracak stratejik değer odamızdır. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odamızın etkin bir bilgi ve danışmanlık hizmeti sunması Gediz’imizin gelişimi için kaçınılmazdır. Kütahya olarak tüm taraflar girişimcilik kültüründe kendini geliştirmelidir. Kütahya’nın yatırımcısına Kütahya’nın markalarına sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
Toplantı sonunda Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından Ali Çetinbaş’a el dokuması seccade hediye edildi.(MA-EFE)