Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Kutluhallar Köyünde Muharrem ayı münasebetiyle düzenlenen aşure etkinliğinde köy imamının pişirdiği aşure, muhtar tarafından ikram edildi.
Kutluhallar Köyünde muhtarlık ve köylülerin katkılarıyla düzenlenen geleneksel aşure etkinliğinde Köy İmamı İsmail Kocabıyık’ın pişirdiği bin 500 kişilik aşure Köy Muhtarı tarafından köylülere ve protokol üyelerine dağıtıldı.
Aşurenin birlik ve beraberliğin en güzel simgesi olduğuna vurgu yapan Köy Muhtarı Osman Gündüz,” Bizde bu güzel atmosferi köyümüzde bir nebzede olsun yaşatabilmek adına köy İmamımız İsmail Kocabıyık’ın önderliğinde hayırsever halkımızın da katkılarıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Aşure etkinliğimize katkısı olan başta köy imamımız olmak üzere tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Ayrıca davetimize icabet eden Kaymakam Davut Bayraktar’a, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci’ye, Ak Parti İlçe Başkanı Salim Turası ile tüm daire amiri ve misafirlerimize köyüm ve şahsım adına çok teşekkür ederim” dedi.(MA-EFE)