Gediz Emet Hisarcık 1. Amatör küme maçları Gediz Şehir Stadında yapıldı. Karşılaşmalar saat 12.00’da başladı. Havanın güzel oluşu sebebiyle oynanan 3 maçta da sporseverlerin yoğun katlımı gözlendi.
İlk maçta Uluoymak 1 Eylülspor ile Emetspor karşılaştı. Maç konuk Emetspor’un 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci maçta Muhipler Fatihspor ile Hisarcık Belediyespor karşılaştı. Bu maçı ise Hisarcık Belediyespor 2-0 kazandı. Dayınlarspor ile Emet Borspor arasında geçen üçüncü maç ise 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
Yeni sezonun dördüncü haftasında bir açıklama yapan Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Ertürk, “Emetspor’u çiçeklerle karşıladık. Maçların başlama ve bitiş saatine kadar tüm takımlarımıza; Emet Borspor olsun Hisarcık Belediyespor takımları dahil olmak üzere buradaki kulüp yöneticilerimiz ve taraftarımızla sporda gerektiği biçimde karşılama yaptığımıza inanıyorum. Aynı zamanda Gediz İlçe Emniyet Müdürümüz Haci Çağlar ve ekibi ile İlçe Spor Müdürümüz Muhammet Keskin olmak üzere birçok kişi ve kurumun bu güzellikte büyük payları olduğunu ifade etmek isterim. Hiçbir küfür yapılmadan saha içi saha dışı Fair-Play dahilinde takımlarımızın yenilmesine rağmen hiçbir taşkınlık yaşanmamıştır. Ümit ederim ki aynı muameleyi Emet, Hisarcık ve Yeşilçay sahalarında da görürüz. Tüm Kütahya genelinde örnek bir davranış olması için biz öncülük ettik. İnşallah rakip takım sahalarda da dostça, sadece futbolun konuşulduğu ve hak edenin kazandığı bol zevkli ve heyecanlı maçlar yapılmasını dileriz” dedi.(MA-EFE)